Brončano odličje za „Čavle ŠB" na završnici KEPa

"Čavle ŠB" - 3.mjesto

Brončano odličje za „Čavle ŠB

Boćarice „Čavle ŠB" osvojile su brončano odličje na završnici Kupa europskih prvakinja, igranom od 8. do 9. listopada 2022.g. u talijanskim mjestima Pont Saint Martin i Saint Vincent. Nakon odigrane grupne faze Čavjanke su zauzele prvo mjesto pobijedivši „Pivku Oro Met" rezultatom 10:8 te „Novi Beograd" sa 12:6. U polufinalu „Čavle ŠB" imala je za protivnika drugog iz skupine A, ekipu iz Francuske „Bièvre Isère" te su Čavjanke poražene rezultatom 16:2.

– Jednostavno nije ništa krenulo na naš mlin. Protivnice su odigrale odlično, a mi smo bili na pola one igre koju smo prikazali protiv ekipe „Novi Beograd" u borbi za prvo mjesto u grupi. Ne mogu reći ništa drugo osim da je rezultat realan. Nismo nezadovoljni broncom, naprotiv, ali uvijek ostaje žal kad odigramo lošije od svojih mogućnosti i izgubimo bez prave, velike borbe. Spoj mladosti i iskustva, što čini našu ekipu, ispunio je primarni cilj, a to je plasman u polufinale. Za novi iskorak morat ćemo malo pričekati da nova generacija još malo odraste, iako su se već sada sa 14, 15 godina prilično dobro nosile s izazovima ovakvog ranga natjecanja – rekao je trener „Čavle ŠB" Dean Klarić.

Pobjednice Kupa europskih prvakinja su boćarice talijanskog Borgonese.

KONAČNI REZULTATI:

Skupina A:

Bièvre Isère (Francuska) - Cervin (Švicarska) 13:5

Borgonese (Italija) - Bièvre Isère (Francuska) 12:6

Borgonese (Italija) - Cervin (Švicarska) 16:2

Skupina B:

Čavle ŠB (Hrvatska) - Novi Beograd (Srbija) 12:6

Čavle ŠB (Hrvatska) - Pivka Oro Met (Slovenija) 10:8

Novi Beograd (Srbija) - Pivka Oro Met (Slovenija) 13:5

Polufinale: Čavle ŠB - Bievre Isere 2:16 / Borgonese - Novi Beograd 12:6

FINALE: Borgonese - Bievre Isere 12:6

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se