Boćarskim turnirom otvorena boćarija Poljane

Boćarskim turnirom otvorena boćarija Poljane

Početkom svibnja 2024.g. održana je svečana prezentacija i primopredaja nove zgrade boćarije Poljane s pratećim sadržajima Boćarskom klubu Poljane. Radovi na rekonstrukciji objekta započeli su početkom prošle godine rušenjem stare, ruševne zgrade boćarije. Ukupna bruto površina iznosi 118 m2, a građevina je pristupačna osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Uz boćalište je dograđena i pomoćna građevina – spremište, površine 52 m2, izgrađene su nove betonske tribine te je samo boćalište asfaltirano i natkriveno u širini sve četiri staze. Ugrađena je ekološka rasvjeta na lokaciji te je popločen i uređen okoliš objekata. Uz boćariju je rekonstruirano, opremljeno i ograđeno postojeće košarkaško igralište koje je postalo multifunkcionalno sportsko igralište za košarku i za mali nogomet. Tako su Poljane dobile mali sportsko-rekreacijski centar za sve dobne skupine.

Međunarodnim boćarskim turnirom u organizaciji BK Poljane službeno je i otvorena novoizgrađena boćarija dana 22. lipnja 2024. g.

Na turniru je sudjelovalo 15 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije, među kojima su ženska i muška hrvatska boćarska reprezentacija. Turnir su svojim prigodnim govorima otvorili župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Fernando Kirigin, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ Miljenko Butković, predsjednik BK Poljane Bruno Belasić te voditelj turnira Ranko Jančić.

– Čast mi je otvoriti prvi turnir na novom boćalištu. Ovo je zapravo i više od toga, ovo je jedan centar koji će okupljati ljude ovog kraja te biti mjesto susreta i za one koji nisu iz Poljana, a koji će se ovdje dolaziti družiti. Moram pritom pohvaliti sve koji su u ovom projektu sudjelovali, od izvođača, gradskih službi, mjesnog odbora, pa do moje zamjenice, jer zahvaljujući njima danas imamo ovaj prekrasni objekt, istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

Prisutne je pozdravio i župan te stanovnik Poljana Zlatko Komadina.

– Više od 10 godina živim u Poljanama te sam se vrlo rado odazvao pozivu gradonačelnika da budem ovdje danas. Čestitam mu što je ispunio svoje obećanje i napravio ovaj sjajni jog s pratećim objektima. Čestitam i NK Opatija na plasmanu u prvu ligu, vidi se da se sportom bave mnogi u Opatiji, a mi smo i najsportskija županija jer pokrivamo sve sportove, velesila smo u boćanju, kazao je župan Komadina.

Izvor:

https://poduckun.net/sport/video-bocarski-klub-poljane-dobio-novo-bocaliste

https://poduckun.net/sport/foto-bocarskim-turnirom-otvorena-petrova-u-pojanama-veceras-velika-festa-uz-vigor

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više