Boćarice Čavle ŠB prvakinje Hrvatske!!!

BK Čavle ŠB državne prvakinje za sezonu 2023/2024

Boćarice Čavle ŠB prvakinje Hrvatske!!!

U subotnjem, drugom susretu finala Hrvatske ženske boćarske lige sad već nove prvakinje Hrvatske, uspjele su u svom naumu te su bez puno stresa osvojile svoju sedmu titulu ekipnih državnih prvakinja. Pobjedom na domaćem terenu protiv još tada aktualnih prvakinja Hrvatske ekipe Pule rezultatom 16:8 vratile su nakon godinu dana pehar u svoje vlasništvo.

Susret se odvijao kako je i bilo za očekivati. Ponovno su, kao i u prvom susretu finala, Čavjanke stvorile prednost nakon prve faze igara. Ponovno su se odigrali isti dvoboji u pojedinačnom klasičnom, gdje je Dora Fućak (Čavle ŠB) ponovno pobijedila Emu Maršanić (Pula), koja od ove sezone nastupa za Pulu i čiji je dres zamijenila upravo s onim od Čavle ŠB.

Nikol Belasić (Čavle ŠB) je nakon remija u Puli ovoga puta morala čestitati Rii Vojković (Pula) na tome što je bila bolja u pojedinačnom klasičnom. Ponovno, Pula nije imala odgovor na igru domaćih igračica u disciplini para i trojke, te je rezultat bio 6:2 u korist domaće ekipe u ovom susretu.

Maršanić je uzvratila Fućak u brzinskom izbijanju nakon poraza u pojedinačnom klasičnom, vraćajući tako Pulu u igru i smanjujući njihov zaostatak na 4:6. U preciznom izbijanju i preciznom valjanju bodovi su bili podijeljeni, pri čemu je Wendy Vukelić (Čavle ŠB) doživjela prvi poraz u finalnoj seriji, dok je Belasić slavila u preciznom valjanju.

Još jedan važan korak prema konačnom slavlju napravile su Carrolina Bajrić i Ira Nimčević (Čavle ŠB), koje su nakon zajedničkog trijumfa u paru, slavile i u štafetnom izbijanju s lijepih 37 pogodaka. Tom pobjedom povećale su vodstvo svoje ekipe na 10:6, što je jasno pokazivalo da igračicama pod vodstvom trenera Deana Klarića u zadnjoj fazi igara treba još samo jedna pobjeda za veliko slavlje, s obzirom na to da im i neriješen rezultat u ovom susretu također odgovara.

U posljednjoj fazi igara, ponovila se ista priča kao i u prvom susretu finala, gdje je jedina pobjeda za ekipu Pule došla od Maršanić protiv Lorne Žagar (Čavle ŠB) u krugu, dok su sva tri odigrana para pripala ekipi Čavle ŠB, rezultirajući konačnim rezultatom 16:8. Slavlje uz šampanjac i baklje moglo je započeti.

S po tri pobjede u ovom susretu, najučinkovitije su bile Carolina Bajrić i Ira Nimčević, dok su svoj doprinos pobjedi dale svih sedam igračica koje su nastupile u ovom susretu. Kod gostujuće ekipe, kao i u prvom susretu, bodove su osvojile samo tri igračice, uz Vojković i Maršanić, ovaj put im se pridružila Gordana Rupena Stančić pobjedom u preciznom izbijanju. Svakako treba spomenuti da je u ovom finalu do izražaja došla veća širina kvalitetnog igračkog kadra u ekipi Čavle ŠB, što se najbolje oslikava u podatku da su igračice pod vodstvom trenera Klarića slavile u svih osam odigranih parova i dvije trojke, koliko se igralo u oba susreta finala.

Pehare i medalje u ime HBS-a podijelio je član Izvršnog odbora HBS-a, Miljenko Butković, ujedno i predsjednik Boćarskog saveza PGŽ.

BS PGŽ upućuje iskrene čestitke svim igračicama, treneru i upravi kluba na ovom velikom uspjehu.


Sastav ekipe Čavle ŠB u sezoni 2023/2024: Carrolina Bajrić, Nikol Belasić, Ira Nimčević, Marina Svetić, Dora Fućak, Dorotea Margan, Roberta Petrović, Wendy Vukelić, Lorna Žagar, Jenisej Burić, Korina Klarić, Meri Bolterstein, Lucija i Vita Matejčić, trener Dean Klarić. 

Galeriju slika možete pogledati na sljedećem linku: https://www.riprsten.com/cavle/cavjanske-bocarice-nove-su-drzavne-prvakinje


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se