Boćarski kamp 2022.

Boćarski savez Primorsko - goranske županije tradicionalno već 13. godinu za redom uz potporu Zajednice sportova PGŽ te uz potporu Erasmus+ EU projekta „BOCCIA, PLJOČKA, AND BULIN - next generation TSG" organizirao je od 18.-21. kolovoza 2022.g. ljetni boćarski kamp za mlade boćarice i boćare, početnike i napredne, uzrasta do 14. godina u sklopu SRC Platak. Okupilo se ukupno više od 50 polaznika koji su bili podijeljeni u dva termina.

Svoja znanja i vještine prenosili su im županijski instruktor boćanja i kondicijski trener sportaša Sandro Gulja, zatim Čedo Vukelić - izbornik kadetske U15 i juniorske U18 reprezentacije, te licencirani treneri boćanja Marina Svetić, Marino Milićević, Dragan Vlaše, Sandro Abram i Anton Bučević.

Predviđeni program bio je intenzivan, a radilo se na osnovama boćanja, tehnici bližanja i izbijanja, te osnovnim pravilima samog boćanja. Prvi dan odradio se u jutarnjem dijelu na Platku dok se poslijepodnevna kamp preselio, zbog vremenskih neprilika, u boćarski centar Podvežica. Ostali dani odrađeni su u cijelosti u sklopu SRC Platak.

Kratki isječak s kampa možete pogledati od 3:06 min na sljedećem linku: