BOĆARSKI KAMP 2021.

BOĆARSKI KAMP 2021.

Boćarski savez Primorsko - goranske županije tradicionalno već 12. godinu za redom uz potporu Zajednice sportova PGŽ organizirao je od 25. do 27. kolovoza 2021.g. ljetni boćarski kamp za mlade boćarice i boćare, početnike i napredne, uzrasta do 15.godina u sklopu SRC Platak. Okupilo se ukupno 40 polaznika, a od toga 17 djevojčica. Bilo je mnogo polaznika, točnije njih 17, koji su se s ovim prelijepim sportom prvi put susreli i upoznali upravo na kampu.
Svoja znanja i vještine prenosili su im županijski instruktori boćanja Vjekoslav Matetić - izbornik mlađe seniorske U23 reprezentacije, i Sandro Gulja - kondicijski trener sportaša, zatim Čedo Vukelić - izbornik kadetske U15 i juniorske U18 reprezentacije, te licencirani treneri boćanja Dean Klarić i Nives Jelovica te Anton Bučević.
Predviđeni program bio je intenzivan, a radilo se na osnovama boćanja, tehnici bližanja i izbijanja, te osnovnim pravilima samog boćanja. Prva dva dana odradila su se u cijelosti na Platku dok se posljednji dan, zbog vremenskih neprilika, kamp preselio u boćarski centar Podvežica. 
Polaznici kampa imali su priliku upoznati i vidjeti "na djelu" i naše najbolje boćare/ice koji su također prisustvovali kampu, juniore odnosno seniore koji se spremaju za nadolazeća svjetska prvenstva. To su Marino Milićević, Leo Brnić, Karlo Šaban, Carrolina Bajrić, Žarko Jerčinović, Lovro Šipek, Filip Klarić te Leon Petz.