Boćarice BK Čavle ŠB ostvarile veliku pobjedu u prvoj utakmici finalne serije ekipnog prvenstva Hrvatske

Boćarice Čavle ŠB napravile su veliki korak prema vraćanju pehara za ekipne prvakinje Hrvatske u svoje vitrine. One su u prvom susretu finalne seriju na gostovanju u Puli, kod istoimenog domaćina, slavile značajnu pobjedu od 16:8, te time došle na korak do osvajanja naslova prvakinja države.

U prvoj utakmici finala, u Puli su se sastale aktualne državne prvakinje Pula i gošće Čavle ŠB. Rezultat nakon prve faze igara glasio je 1:7, što znači da su Čavle ŠB stekle ogromnu prednost već nakon jednog sata i 15 minuta igre. Mogao je rezultat glasiti čak i nestvarnih 0:8, jer je Nikol Belasić vodila u pojedinačnom klasičnom na ulasku u zadnje bacanje sa 8:6 protiv reprezentativne kolegice Rie Vojković, no Vojković je sa dva punta u zadnjem bacanju uspjela izjednačiti rezultat te je taj susret završio neriješeno. Posebno treba istaknuti uvjerljivu pobjedu Dore Fućak protiv „dojučerašnje" suigračice Eme Maršanić, koja od ove sezone nosi dres Pule, koju je svladala u pojedinačnom klasičnom maksimalnim rezultatom od 13:0.

Uslijedile su tehničke discipline koje su pripale Puli sa rezultatom 5:3, te je ukupni rezultat prije zadnje faze igara glasio 10:6 za Čavle ŠB, što je značilo da im za povoljan rezultat sa ovog gostovanja, a to je ukupno neriješen rezultat, treba samo jedna pobjeda. S obzirom da je trener Pule iskoristio njihovu najbolju igračicu Vojković u tri igre koliko jedna igračica može igrati u utakmici i prije zadnje faze igara, bilo je teško za očekivati da se Pula može oduprijeti ekipi Čavle ŠB da bod(ovi) ne odu preko Učke. Tako je i bilo, pa su igračice Deana Klarića slavile u sva tri igrana para, dok je jedino Lorna Žagar upisala poraz u krugu od Maršanić rezultatom 13:24. Ovom pobjedom Čavle ŠB zaustavile su negativnu seriju protiv ekipe Pule koju nisu uspijele pobijediti u zadnja četiri uzastopna susreta, tako da je ova pobjeda došla baš u pravo vrijeme.

Svakako se mora spomenuti odličnu igru mlade tek šesnaestogodišnje Wendy Vukelić, koja je odličnom igrom slavila u sve svoje tri igrane discipline u ovom susretu, trojci, preciznom izbijanju te u paru. Presudno u ovom susretu pokazala se je veća širina kvalitetnog igračkog kadra u momčadi sa Hrastenice, u čijim je redovima svih sedam igračica koje su nastupile u susretu sudjelovalo u osvajanju bodova za svoju ekipu. U protivničkoj ekipi, u bodove su se „upisale" samo tri igračice, Vojković, Maršanić te Zemunović.

U subotu 20.04. sa početkom u 10 sati igra se u boćarskoj dvorani na Hrastenici drugi susret finala. Da bi kapetanica Bajrić podignula pobjednički pehar, potrebno je da susret završi neriješeno ili da Čavle slave pobjedu. U slučaju da pobjedu slavi Pula, tada bi se igrao i treći susret na istom mjestu u nedjelju 21.04. također sa početkom u 10 sati.

Pozivamo sve ljubitelje boćanja da dođu podržati naše boćarice u pokušaju da već u subotu postanu državne prvakinje za sezonu 2023./2024.