Boćari Sv.Jakova juniorski prvaci Hrvatske

BK SV.JAkOV

Boćari Sv.Jakova juniorski prvaci Hrvatske

U Brelima dana 16.lipnja 2022.g. odigrana je završnica Hrvatske juniorske boćarske lige, na koju su se nakon završetka ligaških natjecanja plasirale 4 najbolje juniorske momčadi Hrvatske – „Vargon" iz Rijeke, "Sv. Jakov" iz Jadranova, Boćarski centar Pazin i selekcija Splitsko-dalmatinske županije.
Juniori "Sv. Jakova" u sastavu Lovro Šipek, Filip Klarić, Žarko Jerčinović, Adrian Šipek, Marcel Grbčić i Daniel Aleksić predvođeni trenerom Vjekoslavom Matetićem osvojili su ekipni juniorski naslov prvaka Hrvatske. Tako su ponovili uspjeh ostvaren prije dvije godine kad su prvi put osvojili naslov najboljih juniora u državi, dok su prošle godine bili viceprvaci.

Jakovari su u polufinalu uvjerljivo nadigrali Boćarski centar Pazin 18:4, dok u drugom polufinalnom susretu "Vargon" je pobijedio selekciju Splitsko-dalmatinske županije rezultatom 13.9. U finalu su se tako susreli dva kluba s područja P-G županije gdje su Jakovari bili bolji od branitelja naslova odnosno juniora "Vargona" rezultatom 16:6. U samom finalu nije bilo većih neizvjesnosti, "Sv. Jakov" je poveo 6:2, a utakmicu su riješili nakon preciznog izbijanja i preciznog valjanja te štafete, pa su u zadnju fazu igara ušli s vodstvom od velikih 12:2. U zadnjim igrama trener Matetić je dao priliku za igru i najmlađima Danielu Aleksiću i Marcelu Grbčiću, da bi finale završilo pobjedom "Sv. Jakova".

Sastav "Vargona": Ivan Načinović, Karlo Vukelić, David Petz, Matija Valenčić, Karlo Jakominić, Ivan Šokić, Zvonimir Pavletić i trener Čedo Vukelić.