Boćari "Lučkog radnika" izborili 1.HBL

Boćari

Boćari „Lučkog radnika" uspjeli su u svojoj namjeri te su se plasirali u viši rang natjecanja za sljedeću sezonu. Zasluženo su ostvarili svoj cilj, jer su bili najbolja ekipa na trodnevnom kvalifikacijskom turniru koji se je odigrao na Jarunu u Zagrebu. To znači da će Lučki radnik u novoj sezoni igrati 1. HBL - sjever, dok će naš drugi predstavnik koji je nastupio u ovim kvalifikacijama, ekipa "Sloge" sa Čavli igrati u 2. HBL Istra-Primorje.

Voljom ždrijeba, dopalo je da u petak igraju dva prvaka 2. HBL, „Lučki Radnik" i „Ante Starčević". I nekadašnji prvoligaši, momčad „Ante Starčevića" također je željela u viši rang, te da klub vrate tamo kamo i igrački pripadaju. Utakmica koju su ta dva kluba odigrala, bila je prava poslastica. Nakon početnog vodstva od 5:3 i 6:4 za zagrebački momčad, sve nakon toga bilo je u znaku „dokera" sa Podmurvica. Preokret se dogodio u tehničkim disciplinama pa je „Lučki Radnik" s vodstvom od 9:7 ušao u zadnje igre. Pobijedivši još u tri igre u posljednjoj fazi utakmice, dolaze do vrlo važne pobjede od 15:9, te sebi naveliko otvaraju vrata višeg ranga.

Drugog dana, nastupila je poražena ekipa iz prvog natjecateljskog dana protiv deveto plasirane ekipe 1. HBL-sjever. Tako su snage odmjerili „Ante Starčević" i „Sloga". Rezultat nakon prve faze bio je 4:4, a nakon toga Zagrepčani dolaze do odlučujuće prednosti pobijedivši tehničke discipline sa 6:2. U zadnjoj fazi boćari sa Hrastenice nisu uspjeli napraviti preokret te u konačnici upisuju poraz od 10:14.

Trećeg dana na rasporedu je bio i odlučujući dvoboj ovog turnira, između dvije naše ekipe, „Sloge" i „Lučkog Radnika". Ponovno jedan zanimljiv i neizvjestan rezultat, od samog početka do kraja. Rezultat je bio izjednačen cijelo vrijeme, 4:4 nakon prve faze, 8:8 nakon tehničkih disciplina pa tako i na kraju 12:12. To je bilo dovoljno „Lučkom Radniku" da započne sa slavljem te da visoko podignu svoje ruke u znak svojega trijumfa.

Najuspješniji igrač „Lučkog Radnika" na ovom turniru bio je Nedjeljko Tibljaš koji je ubilježio samo jedan poraz u osam igranih disciplina, donijevši svom klubu 12 od 16 mogućih bodova. U redovima „Sloge" najbolji je bio Mishel Obrić sa četiri pobjede u šest igranih susreta. 

Sastav BK „Lučki radnik" u sezoni 2021./2022.:

Branko Baraba, Damir Bogdanović, Dario Bujan, Ante Buterin, Damir Čulina, Dragi Jukić, Nenad Juričić,

Siniša Lenac, Dragan Lerga, Davor Predovan, Željko Skočić, Nedeljko Tibljaš.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se