Boćari Kastva osvojili KUP Hrvatske!

BK KASTAV - ekipni prvak Hrvatske 2021.

Boćari Kastva osvojili KUP Hrvatske!

Ekipa Kastva postala je najbolja ekipa na završnici KUP-a Hrvatske koji se je odigravao u mjestu Putnikovićima na Pelješcu u subotu 16.10.2021.

Ekipa Kastva nastup na ovom natjecanju izborila je pobjedom na KUP-u P-G županije. Na završnici KUP-a Hrvatske, uobičajeno, plasman izbori 8 ekipa, koje osvoje naslove u svojim županijama. Specifičnost ovogodišnjeg KUP-a bila je ta da se je po prvi puta igrala disciplina četvorke, umjesto dosadašnjeg uobičajenog sistema s disciplinama: dva bližanja i izbijanja u krug, te po jednim pojedinačnim kl. i parom. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine s po četiri ekipe. Dvije prvoplasirane ekipe iz skupine stekle su plasman u polufinale.

Na natjecanje nije došla ekipa Solarisa iz Šibenika, a ždrijeb je htio da upravo Kastav prvu utakmicu igra protiv njih, odnosno ekipa Kastva ostvarila je prvu pobjedu bez borbe. Za prolazak skupine bila im je potrebna još jedna pobjeda, i nju su u drugom susretu u skupini ostvarili veoma lako, pobijedivši Torcidu Osojnik rezultatom 13:1.

U polufinalu su za protivnike imali momčad zagrebačkog Ante Starčevića, nekadašnjeg prvoligaša, a sada članom 2. HBL Zagreb-Slavonija. Kastavci su ponovno uvjerljivi te sa pobjedom od 13:3 osigurali ulaznicu za finalni dvoboj.

U finalu ih je čekala ekipa Bistona iz Baške Vode, koji su aktualni prvaci države. Apsolutni favorit ovog natjecanja, pa tako i finala, bila je ekipa Bistona te je bilo nekako i za očekivat da će oni u ovoj sezoni doći do duple krune. No, s time se nisu složili predstavnici naše županije te su u veoma zanimljivom i napetom finalu koji se je igrao na 2 sata. Kastav je otvorio odlično finale i u jednom trenutku rezultat je glasio 10:1 za Kastav.  No, Biston se vraća u utrku za krunu i ne dozvoljava ekipi Kastva da završi utakmicu prije regularnog isteka vremena za utakmicu. Kastavci na kraju uspijevaju smoći snagu i koncentraciju da kraj utakmice privedu u svoju korist, pobijedivši Biston rezultatom 13:12.

Tom pobjedom boćari Kastva ostvarili su svoj najveći uspjeh u klupskoj povijesti te će zauvijek ostati upisani na listi osvajača KUP-a Hrvatske. Iako za Biston nisu nastupili njihovi najjači igrači Pero i Marin Ćubela, te Marino Milićević, to nikako ne umanjuje ovaj veliki podvig do kojega su došli kapetan ekipe Kristijan Mulac, Rajko Turak, Ante Kolčeg, Emilio Bošković te Simon Ujčić. Tako je ekipa Kastva postala četvrti osvajač KUP-a Hrvatske iz naše županije, a prije njih to je pošlo za rukom Rikard Benčiću (današnji Vargon) - 1996., 1998. i 2000., Podhumu 2001. i Marinićima 2017.g.

BS PGŽ upućuje iskrene čestitke BK Kastvu na lijepom rezultatu i prezentaciji naše županije. 

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se