BK Sv.Jakov osvojio naslov 1.HBL-sjever

BK Sv.Jakov osvojio naslov 1.HBL-sjever

Boćari Svetog Jakova iz Jadranova osvojili su i ove godine naslov prvaka 1. Hrvatske boćarske lige - sjever te tako ponovili prošlogodišnji uspjeh. Ovim naslovom, kao i prošle godine, stekli su pravo na kvalifikacijski susret za plasman u najviši rang natjecanja, u Super ligu. U zadnjem prvenstvenom kolu odigrali su neriješeno na gostovanju kod BK ""Sveti Luka" iz Josipovca, pored Osijeka. S obzirom na sastav koji je nastupio na to susretu za Jakovare, i ovo je pozitivan rezultat jer zasigurno više nikada neće zaigrati zajedno u tom sastavu. Prvacima su u ovom susretu nedostajali svi najbolji igrači kluba: Karlo Šaban nastupa na jakom pozivnom turniru u Francuskoj, a također u Francuskoj u dresu reprezentacije do 18 godina nastupaju još tri igrača Sv. Jakova, Filip Klarić, Lovro Šipek i Žarko Jerčinović. Ekipu sa klupe nije vodio ni Vjekoslav Matetić koji je kao izbornik seniorske reprezentacija otputovao na Mediteranske igre u Alžir.

Sv. Jakov je dominirao cijelim prvenstvom, te na kraju obranio prednost ispred Funtane za obranu naslova. Od drugih predstavnika iz naše županije, najbolje plasirano je Kukuljanovo kao trećeplasirana ekipa. Do zadnjeg kola se nije znalo koja će ekipa ispasti iz lige. Momčad "Sloge" je cijelo prvenstvo provela na zadnjem mjestu prvenstvene tablice, da bi pobjedom u zadnjem kolu nad Kukuljanovom preskočila Labin, te produžila nadu u ostanak u ligi. Naime, "Slogu" sada očekuju kvalifikacije za ostanak koje se igraju u Zagrebu.

Boćare "Sv. Jakova" očekuje 02.07. veliki dvoboj za ulazak u Super ligu protiv našeg najuspješnijeg kluba, riječkog "Vargona" na boćalištu u Krku. Igra se samo jedna utakmica, te će pobjednik tog susreta biti član superligaša za sezonu 2022./23. Prošle godine, Jakovari u dvije utakmice nisu uspjeli preskočiti "Mariniće", a sada ostaje za vidjeti dali će ove godine biti uspješniji. Svakako pozivamo sve ljubitelje boćanja da dođu pogledat taj susret, koje se igra sa početkom u 15 sati.

 

Naslov prvaka 1. HBL sjever za sezonu 2021./22 osvoji su:

Daniel Aleksić, Leon Brnić, Dorijan Čandrl, Dario Džida, Filip Klarić, Kristijan Knežević, Miroslav Mijolović, Leon Petz, Loris Polić, Damir Poslek, Ivica Šaban, Karlo Šaban, Adrian Šipek, Kristijan Šipek, Lovro Šipek,

Bojan Trkulja, Žarko Jerčinović i voditelj Vjekoslav Matetić.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se