BK Kastav na kupu Hrvatske u subotu

BK Kastav na kupu Hrvatske u subotu
U mjestu Putnikovići na otoku Pelješcu ove subote odigrati će se Kup Hrvatske. To natjecanje trebalo se je tamo odigrati prošle godine, no zbog pandemije je to natjecanje odgođeno, te je tako Putnikoviću dodijeljeno domaćinstvo ove godine.
Predstavnik naše županije je Boćarski klub Kastav, osvajači kupa PG županije. Kastavci su svoj susret druge lige umjesto u nedjelju odradili u srijedu, tako da za vikend mogu mirno otputovati na poluotok, te u najboljem svijetlu predstaviti svoj klub, grad, kao i našu županiju. Kastavcima nije ovo prvi put da su sudionici završnice Hrvatskog kupa. Naime, ovo će im bit već četvrti nastup, a najbolji rezultat je svakako drugo mjesto i poraz u finalu 2016. godine od ekipe Pazina. Tada su pobjedama nad Primoštenom i Fešk Feravinom uspjeli izboriti finale, ali iako su pobijedili par u finalnom dvoboju, nisu uspjeli podignuti pobjednički pehar.
Ove godine je sistem natjecanja drugačiji. Igra se disciplina četvorke, sa pravom dvije zamjene. Kup natjecanje uvijek se je igralo na direktno ispadanje, ali od ove godine igra se sistem po četiri ekipe u skupini i dvije najbolje će izboriti plasman u polufinale. 
Osim Kastva, završni turnir u Kup natjecanju izborili su Biston, Sv. Luka iz Josipovca, Ante Starčević iz Zagreba, Solaris iz Šibenika, Torcida Osojnik iz Dubrovnika, Ljubač iz Ražanca te Selce Bračana kao predstavnik istarske županije.
Svima je jasno da je favorit aktualni prvak države Biston, no u disciplinama četvorke sve je moguće. Biston će biti oslabljen neigranjem svojih najboljih igrača braće Ćubele te Marina Milićevića, koji nastupaju na svjetskom prvenstvu u Alassiu.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se