BK "Čavle ŠB" osvojile 2.mjesto na prvom izdanju ABC KUP-a

Boćarice Čavle ŠB - 2.mjesto

BK
Boćarice BK "Čavle ŠB" zauzele su 2.mjesto na prvom ABC ekipnom kupu za žene. Natjecanje je održano 20. i 21.11.2021. u Pivki, Slovenija.
U polufinalnom susretu, naše viceprvakinje susrele su se s prvakinjama Slovenije, ekipom "Krima" iz Ljubljane. Iako su Krimovke doputovale bez svoje tri ponajbolje igračice, zbog mjera izolacije, utakmica je bila neizvjesna o čemu govori i krajnji rezultat od 10:8 u korist "Čavle ŠB".
Sistem natjecanja bio je kao i u ženskom europskom Kupu prvakinja (KEP), što znači da se započelo štafetnim izbijanjem. Bajrić i Nimčević nisu bile na očekivanom nivou te su izgubile rezultatom 29:24. U drugoj fazi igara igrala su se dva precizna izbijanja i jedan krug. Dvije pobjede u preciznom izbijanju ostvarile su Bajrić i Marelja-Bošnjak, dok je Fućak izgubila krug 22:20. Prednost na stranu naših predstavnica donosi Fućak pobjedom u brzinskom izbijanju s rezultatom 25:17.
U zadnjoj fazi natjecanja boćarice voditelja i trenera Deana Klarića uspijevaju doći do dvije potrebne pobjede za ulazak u finale. To je pošlo za rukom Bajrić u pojedinačnom klasičnom koja protivnicu ostavlja bez punta te paru Nimčević i Margan.
U drugom polufinalnom susretu pobjedu nad domaćinom "Pivka Oro Met" upisala je ekipa Labina rezultatom 12:6.
U nedjelju smo imali reprizu ovogodišnjeg finala Hrvatske ženske lige, dvoboj naših dviju najboljih ženskih ekipa, "Čavle ŠB" i "Labina".
Štafeta "Čavle ŠB" ne uspijeva opasnije zaprijetit protivnicama te rezultatom od 23:41 gube prvu odigranu disciplinu. Druga faza u potpunosti pripada aktualnim viceprvakinjama, Bajrić pobjeđuje Jelovicu u preciznom izbijanju pogodivši zadnjeg balina za pobjedu od 20:17 dok Marelja-Bošnjak u drugom precioznom izbijanju donosi novu pobjedu za "Čavle ŠB" rezultatom 13:6. U bližanju i izbijanju u krug Fućak pobjedom od 17:13 osvaja nova 2 boda za vodstvo od 6:2.
Uslijedilo je brzinsko izbijanje gdje Bajrić ne uspijeva još povećati prednost pošto je izgubila od reprezentativne kolegice Vojković rezultatom 23:28. Tada je bilo jasno da će ekipi "Čavle ŠB" za osvajanje titule trebati dvije pobjede. Nažalost, do toga nisu uspjele doći iako su bile jako blizu. Fućak je brzo izgubila od Jelovice pojedinačno klasično rezultatom 1:13, dok se na ostala tri terena vodila borba do samog kraja. Bajrić gubi od Klanjac 9:10, a par Svetić i Maršanić također tijesno 7:9. Jedinu pobjedu upisale su Marelja-Bošnjak i Nimčević u paru sa 9:5.
Iako su predstavnice naše županije bile jako blizu da osvoje 1. ABC  (Adriatic bocce confederation) turnir, titulu prvakinja osvajaju boćarice Romana Grižančića odnosno ženska ekipa Labina.
Treće mjesto osvojila je domaća ekipa "Pivka Oro Met" koje su pobijedile "Krim" rezultatom 14:4.
 
Sastav BK "Čavle ŠB":
Marina Svetić, Carrolina Bajrić, Nikol Marelja-Bošnjak, Ira Nimčević, Dora Fućak, Roberta Petrović, Ema Maršanić, Dorotea Margan i Dean Klarić-trener.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se