Adrian Šipek najbolji igrač juniorskog Prvenstva Hrvatske u boćanju

Adrian Šipek najbolji igrač juniorskog Prvenstva Hrvatske u boćanju

Prvenstvo Hrvatske za juniore održano je od 30. kolovoza do 2. rujna 2023. godine na boćarskim terenima u Vodnjanu i Fažani i u boćarskim dvoranama u Puli i Rovinju.

Na otvorenom prvenstvu Hrvatske za juniore koje se, u konkurenciji 30-ak natjecatelja, od 30. kolovoza do 2. rujna 2023. odigravalo u Vodnjanu, Fažani, Puli i Rovinju mladi juniori naše P-G županije osvojili su 16 medalja od ukupno 24 podijeljene kroz šest igranih . Od toga su četiri zlatne, pet srebrne, četiri brončane (za 3.mj.) i tri brončane (za 4.mj.).

Mladi boćar „Svetog Jakova" Adrian Šipek najbolji je igrač PH osvojivši naslove državnog prvaka u disciplini brzinsko izbijanje te u štafetnom izbijanju sa suigračem Žarkom Jerčinovićem. Tome je dodao i dva druga mjesta u disciplinama precizno izbijanje te u paru klasično sa suigračem Žarkom Jerčinovićem, koji je pojedinačne discipline igrao u dresu „Drivenika".

Junior „Vargona" Matija Valenčić osvojio je također dva naslova državnog prvaka i to u disciplinama bližanje i izbijanje u krug te u preciznom izbijanju, a tome je pridodao dva treća mjesta iz disciplina par klasično, igravši sa suigračem Ivanom Načinovićem te iz štafetnog izbijanja sa suigračem Ivanom Šokićem.

Najučinkovitiji klub, po vrijednosti medalja, je BK „Vargon" sa dvije titule državnog prvaka, dva srebra te tri brončane medalje za osvojeno 3.mjesto, dok su u BK „Sv.Jakov" stigle također dvije titule državnog prvaka i dva srebra, uz brončanu medalju za osvajanje 3.mjesta i dve brončane medalje za osvajanje 4.mjesta.

Poredak po disciplinama:

Bližanje i izbijanje u krug
1. Matija Valenčić – Vargon
2. Žarko Jerčinović – Drivenik
3. Igor Petković – Voltino
4. Luka Tus – Sveti Jakov


Pojedinačno klasično
1. Tian Baričević – Vodnjan
2. Toni Cetina – Vodnjan
3. Luka Tus – Sveti Jakov
4. Žarko Jerčinović – Drivenik


Par klasično
1. Simon Kajin i Tian Baričević
2. Žarko Jerčinović i Adrian Šipek
3. Ivan Načinović i Matija Valenčić
4. Toni Cetina i Manuel Peršić 

 
Precizno izbijanje
1. Matija Valenčić – Vargon
2. Adrian Šipek – Sveti Jakov
3. Karlo Jakominić – Vargon
4. Filip Popović – Funtana  


Brzinsko izbijanje
1. Adrian Šipek – Sveti Jakov
2. Ivan Načinović – Vargon
3. Igor Petković – Voltino
4. Luka Tus – Sveti Jakov  


Štafetno izbijanje
1. Žarko Jerčinović i Adrian Šipek - Sveti Jakov
2. Ivan Načinović i Karlo Jakominić - Vargon
3. Ivan Šokić i Matija Valenčić - Vargon
4. Toni Cetina i Tian Baričević - Vodnjan

 

 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više