5.izdanje manifestacije Miće boćarice i boćari u akciji

5.izdanje manifestacije Miće boćarice i boćari u akciji

U organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije i Ženskog boćarskog kluba „Drenova-Rijeka" u boćarskom centru Podvežica, Rijeka, 14. listopada 2023. održano je 5. izdanje boćarske manifestacije pod nazivom "Miće boćarice i boćari u akciji".

Samo natjecanje prilagođeno je mlađe dobnom uzrastu do 15 godina (U-15) s područja P-G županije koji su tek započeli sa svojim prvim koracima u boćanju, a odvijalo se u dvije discipline: preciznom bližanju i preciznom izbijanju, te u četiri uzrasne kategorije.

Natjecanju se odazvalo 90 boćarica i boćara iz županijskih klubova i škola boćanja i to Čavla, Škrljeva, Križišća, Bribira, Rijeke, Drenove, Kastva, Matulja, Lovrana, Marčelja i Klane.

Svi natjecatelji dobili su na poklon kapu, a najbolji među najboljima dobili su pehar i priznanje ovisno o uzrasnoj kategoriji te ponajboljoj školi boćanja dodijeljen je pehar za najbolju ekipu.

Pehare i prigodni poklon dodijelili su predsjednica Boćarskog saveza grada Rijeke Renata Ševerdija, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ Miljenko Butković i potpredsjednik Ivan Sušanj.

Pobjednici po kategorijama: 
U kategoriji do 8 godina:
precizno bližanje – Leo Martinčić (Bribir)
precizno izbijanje – Leo Martinčić (Bribir)

U kategoriji od 8 – 10 godina:
precizno bližanje – Niko Buterin (Sv.Rok-Klana)
precizno izbijanje – Franko Pavinčić (Sv.Rok-Klana)

 U kategoriji od 10 – 12 godina:
precizno bližanje – Ana Vidas (Križišće)
precizno izbijanje – Helena Marinac (Sv.Rok-Klana)

U kategoriji iznad 12 godina:
precizno bližanje – Lorena Čolić (Kastav)
precizno izbijanje – Sara Matijević (Križišće)

Najbolja ekipa: Sv.Rok-Klana

Natjecanje je vodio Slobodan Marelja-Bošnjak uz nesebičnu pomoć svih trenerica i trenera unutar škola boćanja koje su sudjelovale na manifestaciji.

Galeriju slika možete preuzeti OVDJE.

 

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više