5.izdanje manifestacije Miće boćarice i boćari u akciji

5.izdanje manifestacije Miće boćarice i boćari u akciji

U organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije i Ženskog boćarskog kluba „Drenova-Rijeka" u boćarskom centru Podvežica, Rijeka, 14. listopada 2023. održano je 5. izdanje boćarske manifestacije pod nazivom "Miće boćarice i boćari u akciji".

Samo natjecanje prilagođeno je mlađe dobnom uzrastu do 15 godina (U-15) s područja P-G županije koji su tek započeli sa svojim prvim koracima u boćanju, a odvijalo se u dvije discipline: preciznom bližanju i preciznom izbijanju, te u četiri uzrasne kategorije.

Natjecanju se odazvalo 90 boćarica i boćara iz županijskih klubova i škola boćanja i to Čavla, Škrljeva, Križišća, Bribira, Rijeke, Drenove, Kastva, Matulja, Lovrana, Marčelja i Klane.

Svi natjecatelji dobili su na poklon kapu, a najbolji među najboljima dobili su pehar i priznanje ovisno o uzrasnoj kategoriji te ponajboljoj školi boćanja dodijeljen je pehar za najbolju ekipu.

Pehare i prigodni poklon dodijelili su predsjednica Boćarskog saveza grada Rijeke Renata Ševerdija, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ Miljenko Butković i potpredsjednik Ivan Sušanj.

Pobjednici po kategorijama: 
U kategoriji do 8 godina:
precizno bližanje – Leo Martinčić (Bribir)
precizno izbijanje – Leo Martinčić (Bribir)

U kategoriji od 8 – 10 godina:
precizno bližanje – Niko Buterin (Sv.Rok-Klana)
precizno izbijanje – Franko Pavinčić (Sv.Rok-Klana)

 U kategoriji od 10 – 12 godina:
precizno bližanje – Ana Vidas (Križišće)
precizno izbijanje – Helena Marinac (Sv.Rok-Klana)

U kategoriji iznad 12 godina:
precizno bližanje – Lorena Čolić (Kastav)
precizno izbijanje – Sara Matijević (Križišće)

Najbolja ekipa: Sv.Rok-Klana

Natjecanje je vodio Slobodan Marelja-Bošnjak uz nesebičnu pomoć svih trenerica i trenera unutar škola boćanja koje su sudjelovale na manifestaciji.

Galeriju slika možete preuzeti OVDJE.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se