1. Svjetski mix kup - Hrvatska stigla do polufinala

1. Svjetski mix kup  - Hrvatska stigla do polufinala

Hrvatska reprezentacija u sastavku Nives Jelovica, Ria Vojković (Pula), Bruno Kraljić (Istra Poreč) i Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb), predvođena izbornikom Čedom Vukelićem, stigla je do polufinala na 1. Svjetskom kupu u mješovitim žensko-muškim disciplinama, koji se u konkurenciji devet reprezentativnih selekcija u subotu i nedjelju, 19. i 20. studenoga 2022. igrao u francuskom Saint-Vulbasu nedaleko Lyona.

Nakon što su u skupini sa po 6:0 pobijedili Maroko i Švicarsku hrvatski su reprezentativci polufinale izgubili od Slovenije 4:2. Slovenci su na koncu osvojili prvo mjesto pobjedom u finalu nad Francuskom B 4:2. Kompletni rezultati

Na Svjetskom kupu igrale su se discipline: mix precizno izbijanje, mix krug i mix štafetno izbijanje.

Na prvenstvu je postavljen novi svjetski rekord u mix preciznom izbijanju od francuskih reprezentativaca Coralie Rives i Sébastien Leiva Marcon koji iznosi 58 punata dok je u istoj disciplini hrvatski dvojac Nives Jelovica i Luka Gašpar postavio novi hrvatski rekord s 49 punata.

Izvješća sa susreta:

FINALE: FRANCUSKA B - SLOVENIJA