Završen regularni dio Hrvatske juniorske lige sjever

Završen regularni dio Hrvatske juniorske lige sjever

Završilo je odigravanje po skupinama za juniorsku ligu sjever. Nakon 7. odigranih kola, najbolja se je pokazala ekipa koju vodi novi hrvatski izbornik do 23 godine, Vjekoslav Matetić. Mladi boćari Sv.Jakova iz Jadranova očekivano su osvojili prvu poziciju prije završnog turnira sa svih sedam pobjeda. Sa druge pozicije na „final eight" krenut će ekipa Vargona, koja je ubilježila šest pobjeda i poraz od Sv.Jakova. Zadnje kolo nudilo nam je direktni obračun za drugu poziciju, s obzirom da su se u Pazinu sastali istoimena ekipa protiv Vargona. Boćari Čede Vukelića uvjerljivo su pobijedili 20:6, te sebi osigurali lakšeg protivnika u četvrtfinalu završnice juniorske lige. 

Treće mjesto je zauzeo branitelj naslova, momčad Pazina, dok je posljednje mjesto koje vodi u završnicu još uvijek neizvjesno. Naime, ostala je još za odigrati zaostala utakmica 5. kola između Pazina i Labina. Labinu je u tom susretu potrebna pobjeda da bi u konačnici zauzeo četvrtu poziciju. U slučaju pobjede Pazina ili neriješenog rezultata, na završni turnir će trenutno četvrto plasirana ekipa Buzeta. 

Od ostala naša dva predstavnika, bolji je Lovran koji je zauzeo pretposljednje 7. mjesto sa jednom pobjedom i šest poraza, dok je na posljednjem mjestu smještena ekipa Čavle ŠB sa samo jednim neriješenim rezultatom. Treba spomenuti da je ekipa Čavle ŠB jedina ekipa juniorske lige koja je nastupala isključivo sa boćaricama. Momčad Lovrana je u zadnjem kolu izgubila domaću utakmicu od Istre Poreč, koja je time upisala prvu pobjedu u ligi, te se sa posljednjeg mjesta probila na šestu poziciju. 

Južna skupina juniorske lige još uvijek ima za odigrati svoje susrete u regularnom liga natjecanju, tako da za sada nisu poznati protivnici našim predstavnicima u četvrtfinalu. 

Vrijedi spomenuti da će se ove godine završnica ili kako ga zovemo „final eight", u organizaciji Boćarskog savez P-G županije, odigrati na riječkoj Podvežici i to od 03.- 05. travnja. Susreti četvrtfinala biti će na rasporedu u petak ujutro i popodne. Susreti polufinala igrati će se istovremeno na svih osam boćališta u subotu u prijepodnevnim satima. Finalni susret, nakon kojega ćemo dobiti novog prvaka Hrvatske juniorske lige, na rasporedu je u nedjelju u prijepodnevnim satima.