Završen regularni dio 1. HBL

Završen regularni dio 1. HBL

Završio je regularni dio 1. Hrvatske boćarske lige. Prvoligašima je još preostalo za odigrat Final four. Završni turnir najbolje četiri prvoplasirane ekipe nakon regularnog dijela, odigrat će se predstojećeg vikenda, 13. i  14. 04.2019. u Puli.

Nažalost po dva predstavnika naše županije, Vargona i Lovrana, ne možemo ocijeniti sezone uspješnima. Naš najbolji klupski predstavnik Vargon, je u konačnici zauzeo 8. mjesto na tablici, što je ujedno jedan od najlošijih plasmana u dugogodišnjoj klupskoj povijesti. Lovran se pozicionirao jednu poziciju niže od prvoligaša s Podvežice, te su pobjedom u zadnjem kolu protiv Gorčine, upravo njih preskočili u poretku. Ovim plasmanom Lovran će se druge godine ponovno naći u društvu drugoligaša.

Liga je, što se tiče poretka za Final four te pozicija koje vode na isti turnir, bila itekako zanimljiva do samog kraja. Vargon i Pazin su ispali iz kombinacija za plasman na Final four u predzadnjem kolu, dok su se tri kluba tomu nadala u zadnjem kolu. Šanse za zauzimanje posljednjeg mjesta za završni turnir u Puli imali su Sokol Orbico, Biston Brela te Metković. No, sva tri kluba su u zadnjem kolu doživjela poraze, te je tako Sokol Orbico zauzeo četvrtu poziciji.

Vargonu je malo nedostajalo za ulazak na završni turnir. Sakupio 25 bodova, dok je Sokol Orbico izborio nastup u polufinalu sa 29 bodova. Između njih su se smjestili klubovi Biston Brela, Metković i Pazin koji su svi osvojili po 27 bodova. Lovran je u konačnici ostvario 2 pobjede u prvenstvu i to obje protiv momčadi Gorčine. Pobjedom Lovrana u posljednjem kolu u Splitu protiv Gorčine, upravo su Lovranci njima prepustili prvoligaški fenjer. Gorčina je posljednja sa samo četiri boda i tek jednom pobjedom, a tu jedinu pobjedu ostvarili su na domaćem terenu protiv Vargona.