ZAPOČINJE NASTAVAK NATJECANJA U ŽUPANIJSKIM LIGAMA

ZAPOČINJE NASTAVAK NATJECANJA U ŽUPANIJSKIM LIGAMA

Sportska komisija PGŽ-e je na sastanku održanim dana 25.05.2020.g. donesla prijedloge za nastavak natjecateljske sezone 2019./2020. u županijskim i međuopćinskim ligama PGŽ-e. Upravni odbor BS PGŽ-e je na svojoj 25. sjednici održanoj dana 29.05.2020. taj prijedlog jednoglasno podržao.

Donesena je odluka da prvenstvo za sve županijske i međuopćinske lige započinje 05.-07.06.2020. (ovisno o rangu natjecanja). 1. žup., 2.žup. i 3.žup. liga igraju po dva (2) kola nastavka tekuće sezone po kalendaru natjecanja plus doigravanje za prvaka, dok međuopćinske i ženska županijska liga  igraju po jedno (1) kolo nastavka te doigravanje za prvaka.  

Nakon odigranih kola redovnog dijela natjecanja formirati će se tablica, te će četiri (4) prvoplasirane ekipe nastaviti sa natjecanjem u doigravanju za prvaka, dok će preostale ekipe plasirane od 5. mjesta na niže na tablici završiti sa sezonom 2019./2020. U razigravanje za prvaka se prenose bodovi osvojeni u utakmicama protiv ostale tri ekipe koje nastavljaju natjecanje. Slijede tri vikenda doigravanja nakon kojih ćemo doznati prvake županijskih i međuopćinskih liga. Iz liga nema ispadanja u niži rang. 

Propozicije natjecanja koje su pod ingerencijom županijskog saveza  također su se u jednom dijelu promijenile kako bi se poštovale preporuke Stožera civilne zaštite RH i HZJZ u uvjetima pandemije koronavirusa COVID-19. Tako će se na utakmicama umjesto discipline trojke igrati disciplina par u svim rangovima natjecanja. Discipline par klasično ždrijebaju se na način da ne mogu igrati na dva susjedna terena.

 Lige koje imaju precizno valjanje u 3. fazi utakmice, za njih vrijedi sljedeća odluka:  precizno valjanje i izbijanje nije više na stazama 1 i 2 kao do sada, već na stazama 1 i 4.

Stoga se mijenja i minimalni broj igrača/ica potrebnih za odigravanje utakmice. Klubovima je sada dovoljno prijaviti minimalno 5 odnosno 6 igrača/ica, ovisno o rangu natjecanja.

Klubovi su dužni pridržavati se uputa za igru koje je sastavila Sportska komisija HBS-a u koordinaciji s Zdravstvenom komisijom HBS-a. Osim ovih uputa za igru klubovi se moraju pridržavati i preporuka HZJZ. 

Upute za igru HBS-a

Svi klubovi odnosno igrači i igračice dužni su obaviti liječnički pregled.

BS PGŽ je, razumijevajući nezavidnu financijsku situaciju u klubovima našeg Saveza, dogovorio liječničke preglede za zainteresirane klubove po povoljnim uvjetima. Više o tome na ovom linku. 


RASPORED NATJECANJA ZA ŽUPANIJSKE (M+Ž) I OPĆINSKE LIGE.xls