Započele prijave za BOĆE OPEN KLANA 2019

Započele prijave za BOĆE OPEN KLANA 2019

Započele su prijave za naš najveći boćarski turnir BOĆE OPEN KLANA koji će se održati od 19.-21.07.2019.

 

Turnir Boće Open Klana se tradicionalno održava već 24-tu godinu zaredom. Turnir je već godinama i u međunarodnom kalendaru FIB-e. Razlika u odnosu na dosadašnje turnira je u tome da se ženski dio turnira igra u dva dana. Natjecanje za ženske parove ove godine započinje u subotu u 16:30 sati, dok nedjeljni dio započinje u 9:00 sati. Spavanje sa subote na nedelju za sudionice ženskog turnira koje izbore nastup u nedeljnom programu je u trošku organizatora, s tim da se to odnosi samo na boćarice koje dolaze izvan Primorsko goranske županije.

Što se tiče ostalih stvari, sve ostaje nepromijenjeno u odnosu na prošlih nekoliko godina. Turnir Klana Open otvaraju juniori već u petak. Pravo nastupanja u juniorskoj konkurenciji imaju i muški i ženske, a dobna granica je 18 godina. Za njih su osigurane novčane nagrade i pehari ili plakete za najbolja četiri para. U ženskom dijelu turnira, dijelit će se nagrade za najboljih 8 parova. A u najbrojnijoj konkurenciji, seniorskom turniru, nagrade tradicionalno dobiva najboljih 16 parova koji se plasiraju u nedeljni program. Prva nagrada u seniorskoj konkurenciji iznosi 7.500 kn plus pehari i medalje.

Prošlogodišnje naslove osvojili su Dejan Tonejc i Gregor Moličnik u seniorskoj konurenciji, Nives Jelovica i Tanja Grubiša u ženskoj, te Leon Petz i Luka Gašpar u juniorskoj konkurenciji.  

Najuspješniji igrač u povijesti Klane Open do sada je slovenac Davor Janžić sa 6 naslova prvaka. Zanimljivo je da je Janžić šest naslova osvojio sa pet različitih suigrača. Nakon njega slijede Gregor Moličnik i Dinko Beaković sa po četiri naslova. Vrijedi spomenuti da su posljednji hrvatski par koji je podignuo pobjednički pehar u Klani bratići Goran Percan i Mario Percan već daleke 2012. godine. U ženskoj konkurenciji najuspješnija je također slovenka Tadeja Sodec sa pet naslova. Od hrvatskih igračica, sestre Carrolina i Virginia Bajrić su najuspješnije sa dva naslova pobjednica.

 

Prijave se mogu izvršiti do tri dana prije nego započne natjecanje u pojedinoj kategoriji.

 

Osobe za kontakt i prijavu:

Franko Karlovic (091/1808-283 i 051/808-283)  f.karlovic@gmail.com

Ivica Tapalović (091/9875-370 i 051/808-565)