Vjekoslav Matetić postavljen za novog izbornika U23 reprezentacije

Vjekoslav Matetić postavljen za novog izbornika U23 reprezentacije

Za vrijeme održavanja "SUPER 8", natjecanja najboljih hrvatskih boćarica u Rijeci u boćarskom domu Podvežica, održana je 18. sjednica I.O. HBS-a, imenovani su izbornici državnih reprezentacija.

Tako je Vjekoslav Matetić, predsjednik i voditelj BK „Sveti Jakov" imenovan za izbornika hrvatske mlađe seniorske reprezentacije do 23 godine. Romano Grižančić imenovan je izbornikom ženske reprezentacije, Ante Jurjević imenovan je izbornikom raffa reprezentacije, Jure Maglić imenovan je izbornikom seniorske reprezentacije, a Čedo Vukelić izbornikom kadetske i juniorske reprezentacije.

Imenovanje Matetića izbornikom jedne od hrvatskih reprezentativnih selekcija veliko je priznanje za njegov dugogodišnji trenerski rad. Matetić je dosad imao ulogu trenera i pomoćnika izborniku u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a sada je došao na kormilo mlađe seniorske U23 reprezentacije u jednom od naših najtrofejnijih sportova uopće.

I.O. HBS-a odlučio je i o dodijeli domaćinstva završnica te je u našem Savezu dodijeljeno domaćinstvo završnice Hrvatske juniorske boćarske lige dok je boćarskom klub "Vargon" dodijeljeno domaćinstvo završnice 1.HBL - Final four. Oba natjecanja održati će se u terminu od 3. do 5.travnja 2020.godine u vrijeme  trajanja "Dani Hrvatskog boćanja". Tada će se u Rijeci ujedno održati i sjednica Skupštine HBS-a, Zbora trenera HBS-a te proglasiti najbolje boćare za 2019. 

 

Izvor: Crikva.hr, HBS