Važne odluke sportske komisije Boćarskog saveza PGŽ

Sportska komisija Boćarskog saveza PGŽ održala je sjednicu u ponedjeljak 08.07.2019., te Vam donosimo najvažnije odluke sjednice.

Klubovi koji su postali prvaci svojih liga, a to su Lošinj 90, Trsat, Poljane, Radinje, Ika, Grižane i ženski boćarski klub Škrljevo, moraju pismeno ili na mail od saveza (info@bocarski-savez-pgz.hr) napisati dali žele nastupati u rangu natjecanja kojeg su izborili time što su postali prvaci svojih liga. Zadnji rok za javljanje je 15.07.2019.

Vrlo važna odluka je da se od sezone 2019./2020. uvodi OBAVEZNO ČETVEROSTAZNO BOĆALIŠTE za 3. županijsku ligu Istok i Zapad, te se ukida mogućnost igranja utakmica na tzv. 2+2 joga.

Ždrijeb liga će se održati u prostorijama BS PGŽ  12.08.2019., i to u sljedećim terminima:

1. županijska liga  18:00

2. županijska liga  18:30

3. županijska liga Istok   19:00

3. županijska liga Zapad  19:30

Županijske lige u sezoni 2019./2020. započinju 31.08.2019., te traju završno sa 13.10.2019. kada je na rasporedu 7. kolo prvenstva.

S obzirom da je HBS mijenjao dosta stvari vezanih za hrvatske lige, članovi sportske komisije donesli su sljedeće odluke: u županijskim ligama i dalje ostaje na snazi odluka da igrač može igrati najviše 3 discipline u susretu. Susreti prve i zadnje faze igara se skraćuju na 1 sat i 15 minuta, a precizno valjanje se uvodi u 3. županijske lige.

Raspored disciplina za 1. i 2. županijsku ligu (ukupno 22 boda):

1. faza:  pojedinačno, bližanje i izbijanje u krug, par, trojka

2. faza:  brzinsko izbijanje

3. faza:  precizno izbijanje

4. faza:  štafetno izbijanje

5. faza:  2*pojedinačno, par, trojka

Raspored disciplina za 3. županijsku ligu Istok i Zapad (ukupno 22 boda)

1. faza:  pojedinačno, bližanje i izbijanje u krug, par, trojka

2. faza:  precizno izbijanje i precizno valjanje