SVEČANI DOČEK U ČAVLIMA

SVEČANI DOČEK U ČAVLIMA

Hrvatska boćarska reprezentacija, juniori U18, mlađi seniori U23 i seniorke, svečano je dočekana u utorak 30.listopada 2018 u boćarskom domu Hrastenica na Čavlima.Veliki broj ljubitelja boćanja, suigrača, članova obitelji i prijatelja došlo je pozdraviti dio reprezentacije koja je došla sa netom završenog Svjetskog prvenstva u Kini gdje su osvojili 8 odličja u ukupno 13 disciplina od čega dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane. Hrvatska je tako proglašena najboljom reprezentacijom ovog svjetskog prvenstva, gledajući ukupan zbroj medalja svih kategorija.
Redom su pred čestitare izlazili - Karlo Šaban BK Sv.Jakov-Jadranovo svjetski prvak do 18 godina u disciplini pojedinačno klasično, srebrni Filip Matijašić BK Pazin u disciplini par, mlađi seniori U23 Mateo Načinović (Pontese-ITA) zlatni u štafetnom izbijanju i brončani u miješanoj štafeti i Marin Ćubela (Noventa-ITA) zlatni u štafetnom izbijanju i brončani u brzinskom izbijanju, Antonio Prlaguzić BK Vargon - peto plasirani u preciznom izbijanju,te seniorke Nives Jelovica i Tanja Grubiša iz BK Labin brončane u disciplini par, te kao šlag na kraju izlazi Carrolina Bajrić BK Škola boćanja-Čavle viceprvakinja svijeta u bližanju i izbijanju u krug, te brončana u mješovitoj štafeti sa Mateom Načinovićem. Zatim su došli na red izbornici Čedo Vukelić-juniora i Romano Grižančić-seniorki, dopredsjednik HBS-a Denis Peršić i dvojica međunarodnih FIB sudaca Dino Blečić i Boris Nadenić.
Svi su oni dočekani velikim pljeskom, bljeskalicama fotoaparata i mobitela te po starom, dobro poznatom običaju, tortom i šampanjcem.
Osvajačima medalja prvo se obratila načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić koja je naglasila da boćarski dom Hrastenica posljednjih godina pamti samo lijepe stvari, te je reprezentativcima predala cvijeće,a posebnu nagradu od tisuću kuna dobila je Carrolina Bajrić za svjetsko srebro i broncu.
Predsjednik Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije gosp. Serđo Samblić u svom kratkom govoru izjavio je da je izuzetno ponosan na rezultate koji su odraz kvalitetnog rada i uloženog truda, te da boćanje u Hrvatskoj ima sjajnu budućnost. 
Čulo se zatim i par riječi i dojmova samih reprezentativaca koji su bili vidno umorni i iscrpljeni od puta. Izbornik juniora Čedo Vukelić izjavio je da se napravilo jako puno i da su rezultati izvanredni, a da je sama konkurencija bila izuzetno jaka.
Karlu Šabanu, nakon dočeka u Čavlima, upriličen je doček i u samom Jadranovo, dok zlatnog Matea Načinovića i ostale istarske reprezentativce drugi dio slavlja očekuje u srijedu u Čepiću u 18 sati, rodnom mjestu M.Načinovića.