SVEČANI DOČEK U-18 i U-23

Hrvatske boćarske reprezentativce do 18 i do 23 godine, Brunu Kraljića (Vargon), Marina i Peru Ćubelu (Zrinjevac), Matea Načinovića i Darija Juričića (Vargon) te Filipa Šarića (Pula) predvođene izbornicima Čedom Vukelićem i Tomislavom Kolobarićem dočekalai su u Boćarskom domu Podvežica kolege boćari, prijatelji, članovi obitelji te sportski dužnosnici.

Svečani doček u organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije priređen je jer su mladi boćari osvojili na Svjetskom prvenstvu u Monte Carlu dva zlata, srebro i broncu. Bruno Kraljić je apsolutni junak prvenstva sa dva zlata osvojena u brzinskom izbijanju te u štafeti sa Marinom Ćubelom, dok je Pero Ćubela osvojio srebro u preciznom izbijanju. U kategoriji do 18 godina Načinović i Juričić osvojili su broncu u paru.

Boćare su između ostalih dočekali predsjednik hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica, Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i glavni tajnik Darko Ivošević te predsjednici i članovi boćarskih klubova iz regije.

- Čestitam na uspjehu. Pokazali ste da Milićević i Brnić imaju zamjene. Mlade generacije dolaze i dokazuju se rezultatima. U idućim godinama očekujem još medalja od vas, rekao je predsjednik HBS Dragan Putica.

Boćari su već sve naučili na dobre rezultate, pa tako i na svečane dočeke.

- Uvijek dolazimo na Podvežicu na velike sportske događaje, velike proslave zbog raznih sportskih uspjeha. Možda bi trebali sagraditi binu ispred dvorane gdje se tradicionalno dočekuje medaljaše. Naši mladi boćari su uvijek prvi u Europi i u svijetu i želim vam još puno takvih uspjeha, poručio je predsjednik Zajednice sportova PGŽ Karabaić.

Izbornik reprezentacije do 18 godina Čedo Vukelić prenio je dojmove iz Monte Carla.

- Hvala na predivnom dočeku. Srce nam je puno jer ovo je velika stvar za sve nas. Donijeli smo četiri medalje, ali mogli smo i više. Imali smo šanse u još dvije discipline, ali i sa ovime smo prezadovoljni. Kraljić je oduševio od početka. U polufinalu je morao loviti rezultat, a svi koji se razumiju u boćanje znaju što to znači. Najjači svjetski igrači znaju padati u takvim situacijama, a Kraljić je izdržao. Marin Ćubela je vrhunski odradio štafetu u kojoj smo imali i jednu mneosvakidašnju situaciju kada je boća pogodila i srušila stalak te smo izgubili par sekundi, ali smo to uspjeli nadoknaditi. Pero Ćubela četiri je puta bio svjetski prvak, sada je srebrni. Imao je ekran na terenu tako da se gledao dok je izbijao što je bilo neobično. Načinović i Juričić ispustili su prednost od 12:6 u polufinalu, no boća se tako okrene ponekad. Načinović i Šarić u pojedinačnom i krugu su izgubili od svjetskih prvaka te ostali bez medalja. Tereni su bili zahtjevni jer je podloga bila sintetička, prenio je Vukelić.

Izbornik reprezentativaca do 23 godine Tomislav Kolobarić i sam je debitirao u Monte Carlu kao izbornik. Opravdao je povjerenje jer su njegovi puleni osvojili dva zlata i srebro.

- Čast mi je biti izbornik i čestitam dečkima koji su pružili najbolje. Očekivao sam tri finala što je bilo realno kada se zna koliko su bili spremni. Svjetsko prvenstvo nikad nije lagano, ali dečki su toliko bili spremni da su odudarali od drugih. Hvala na dočeku, rekao je Kolobarić.

Na Svjetskom prvenstvu debitirao je i hrvatski sudac Dino Blečić koji je zadovoljan odrađenim poslom iako je zbog sintetičke podloge bilo teže suditi nego inače jer na njoj ne ostaju tragovi.

Pokloni, cvijeće, torta i šampanjac te brojne fotografije za uspomenu. Reprezentativci će zasigurno pamtiti doček na Podvežici kao i medalje osvojene u Monte Carlu.