Sv. Jakov Jadranovo viceprvak u 3. HBL

BK SV.JAKOV-Jadranovo 2018/2019

Sv. Jakov Jadranovo viceprvak u 3. HBL

Privedeno je kraju natjecanje i u 3. HBL Istra-Primorje. O prvaku se odlučivalo u zadnjem kolu, gdje su se međusobno susreli vodeća ekipa Labin i gost Sv. Jakov iz Jadranova. Gostima iz Jadranova potrebna je bila pobjeda za naslov prvaka treće lige, te ponovni ulazak u društvo drugoligaša.

Nažalost za mlade dečke iz Jadranova, to se nije dogodilo. Minimalan poraz u ovoj utakmici od 10:12 značila je da se ekipa Labina okrunila naslovom prvaka, dok će dečki Vjekoslava Matetića probati biti najbolji u narednoj sezoni. Možemo konstatirati da je Labin zasluženo postao prvak s obzirom da je cijelu sezonu proveo na vodećoj poziciji, a i u međusobnim dvobojima protiv momčadi Sv. Jakova upisali su dvije pobjede.

Od ostalih predstavnika iz naše županije, najbolji plasman nakon Sv. Jakova ostvarila je ekipa Gornji Kraj-Ladvić, koja je prvenstvo završila na četvrtom mjestu sa samo bodom zaostatka iza trećeplasiranog Umaga. Gužva na tablici je od petog do devetog mjesta, gdje su klubovi smješteni unutar dva boda. Lučki radnik je sezonu završio na sedmoj poziciji, dok je devetom Kastvu samo bod nedostajao da osigura opstanak u ligi. Nažalost, dva kluba koja napuštaju Hrvatski rang natjecanja i sele u županijske lige su već navedeni Kastav, te Zamet koji je natjecanje završio uvjerljivo zadnji sa samo tri neriješena susreta.