SENIORI PUTUJU U CASABLANCU

SENIORI PUTUJU U CASABLANCU

Milan Celija: Očekujem medalje u tehničkim disciplinama, nadam se da će biti najsjajnije

Srijeda, 13. rujna 2017. 17:30Napisao/la  V. P.

Sve su jače južnoameričke reprezentacije poput Argentine i Urugvaja, zatim Australija, Turska, Kina, kaže izbornik boćarske rerezentacije uoči SP-a

Izbornik Milan Celija i trener Čedo Vukelić vodit će reprezentaciju na SP u Maroku
Izbornik Milan Celija i trener Čedo Vukelić vodit će reprezentaciju na SP u MarokuFoto: Valentina Prokić

Hrvatska seniorska boćarska reprezentacija u sastavu Alen Guštin (Pazin), Marko Beaković (Perosina), Leo Brnić (Perosina), Marino Milićević (Zrinjevac), Pero Ćubela (Zrinjevac), Tomislav Kolobarić (Zrinjevac) i Bruno Kraljić (Vargon) predvođeni izbornikom Milanom Celijom i trenerom Čedom Vukelićem putuju u Casablancu, gdje će se od 17. do 24. rujna održati Svjetsko prvenstvo.

U Maroku će nastupiti reprezentativci čak 42 države.

- Idemo uzdignuta čela u Casablancu. Od nas se, kao boćarske velesile, očekuje da opravdamo povjerenje i da osvojimo medalje. Puno reprezentaciaj sudjeluje što potvrđuje da se boćanje širi te se nadamo da ćemo 2024. godine ući u obitelj olimpijskih sportova, rekao je izbornik hrvatske boćarske reprezentacije Milan Celija.

Posljednjih godina vidljiv je napredak tako da rezultate ostvaruje sve više reprezentacija, a ne samo velesile poput Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Konkurencija je sve jača i sve je teži put do medalje. Boćanje je najtrofejniji hrvatski sport te se i na ovom prvenstvu s pravom očekuju dobri rezultati.

- Sve su jače južnoameričke reprezentacije poput Argentine i Urugvaja, zatim Australija gdje boćaju hrvatski iseljenici i njihovi potomci, Turska, Kina, reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije. Svi se oni pripremaju i svi žele postolja, dodaje Celija.

Izbornik Celija u Maroko vodi sedam reprezentativaca.

- Sve najbolje što imamo ide u Maroko. Bila su u igri još trojica, četvorica igrača koji bi mogli kandidirati, ali ovih šest je u najboljoj formi. Kraljić je naša mlada nada, svjetski prvak je u štafetnom i brzinskom izbijanju u juniorskoj konkurenciji i kako je Brnićev odlazak bio upitan zbog ozljede pripremao se sa nama. Brnić ipak ide, ali ide i Kraljić za nagradu kao sedmi, pojašnjava Celija.

Na listi putnika je i svojedobno svjetski prvak u bližanju i izbijanju u krug, iskusni Alen Guštin.

- Guštin je svojim igrama u zadnje dvije, tri godine pokazao da je u top formi. Potreban nam je jedan iskusni igrač koji igra dobro i nadam se da će on i Beaković u paru ostvariti ono što od njih očekujemo. Brnić i Milićević su aktualni svjetski prvaci u štafeti, Brnić će pucati i brzinsko. Pero Ćubela je aktualni juniorski prvak u pojedinačnom te srebrni sa Svjetskih igara u preciznom izbijanju. Kolobarić će nastupiti u bližanju i izbijanju u krug, pojašnjava raspored po disciplinama hrvatski izbornik.

Hrvatska je posljednjih godina jaka u tehničkim disciplinama, no rezultati su se popravili i u klasičnim igrama.

- U zadnjih pet, šest godina smo jaki u tehničkim disciplinama. Prije sedam godina nismo mogli niti konkurirati Francuskoj, Italiji ili Sloveniji. Očekujem medalje u tehničkim disciplinama, nadam se da će biti najsjajnije, ali mislim da ćemo i u klasičnim ostvariti dobre rezultate, zaključio je Milan Celija. 
 

Napisao/la  V. P.