Ria Vojković najpreciznija

Finalistice preciznog izbijanja 2018

Ria Vojković najpreciznija

Nakon subote gdje su odrađena dva prvenstva Hrvatske za seniorke u disciplinama bližanje i izbijanje u krug te štafetnom izbijanju, u nedjelju je na rasporedu bila i disciplina precizno izbijanje. Natjecanje se je odvijalo u BC Podvežica, a domaćin je kao i u subotu bio BS PGŽ.

Kao i dan prije kod krugova, prijavilo se je 14 igračica pa je naša županija dala još dvije predstavnice. Ukupno je Primorsko goranska županija bila zastupljena sa 8 igračica i to 7 igračica iz ŠB Čavle i 1 igračica iz BK Drenova.

Sistem natjecanja je bio da sve natjecateljice izbijaju dvije serije, čiji se rezultati zbrajaju. Najboljih osam igračica nastavlja natjecanje. Drugu fazu natjecanja od naših predstavnica izborile su Carrolina Bajrić (rez. 10 i 20), Virginia Bajrić (10 i 13), Maja Stipančić (8 i 12) i Besarta Cocaj (3 i 14).  U drugoj fazi izbijala se je jedna serija, a najbolja četvorka će krenuti u borbu za najsjajnije odličje. Nažalost, jedino Carrolina Bajrić je od naših predstavnica uspjela izboriti ulazak u finalnu seriju sa rezultatom od 16 pogodaka. Finalnu seriju izborile su Nives Jelovica iz BK Labin sa 18 pogodaka, te Ria Vojković BK Komiža i Iva Matijević BK Špansko, oba dvije sa po 14 pogodaka.

U finalnoj seriji se je najuspješnija pokazala mlada reprezentativka sa Komiže Ria Vojković. Ona je u finalnoj seriji došla do 14 pogodaka, što je mladoj boćarici bilo dovoljno za osvajanje prvog seniorskog naslova prvakinje Hrvatske. Ria je na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske za juniorke osvojila četiri naslova prvakinje u četiri igrane discipline. Srebrnom medaljom okitila se je Nives Jelovica iz BK Labin sa 10 pogodaka. Treće mjesto pripalo je svjetskoj prvakinji u ovoj disciplini iz 2010 godine i brončane sa zadnjeg Europskog prvenstva za žene, Ivi Matijević sa 9 pogodaka. Četvrto mjesto osvojila je domaća uzdanica i reprezentativka Carrolina Bajrić koja je ostvarila punat manje od Ive.

Susrete su sudili isti suci kao i dan ranije, dakle Nenad Juričić i Slobodan Marelja Bošnjak, dok je na sve pazio Dino Blečić. Od svih natjecateljica stigle su samo riječi pohvale na organizaciju ovog natjecanja. Prehrana za natjecateljice i suce bila je organizirana u obližnjem restoranu „Baćo".

 

REZULTATI - PH SENIORKE - PRECIZNO 2018.pdf

 

Seniorkama je još preostalo za odigrati prvenstvo županije u disciplini pojedinačno klasično. Održati će se ovu nedjelju 18.studenog 2018.g. u BC Podvežica. Vikend iza toga, dakle 24. i 25.studenog 2018.g. rezerviran je za zadnje dvije discipline prvenstva Hrvatske. Treba se još odigrati PH u disciplinama pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje, a domaćin tih natjecanja biti će Komiža. Naša županije ima pravo na 6 predstavnica u pojedinačnom te 7 predstavnica u brzinskom izbijanju.