Raspored liga za sezonu 2019/2020

Raspored liga za sezonu 2019/2020

S obzirom na pristigla očitovanja klubova koja su svojim rezultatima izborili plasman u viši rang natjecanja, sportska komisija PGŽ-e je napravila raspored liga za natjecateljsku sezonu 2019/2020. Svi klubovi koji su izborili promaknuće u viši rang su se pozitivno izjasnili o nastupanju u višem rangu, dok se jedino BK Ika nije očitovala, pa je automatski zadržana u rangu u kojem je i bila.
Sastav županijskih liga je konačan. Jedino može doći do promjena u općinskoj ligi jer uvijek postoji mogućnost da se registrira neki novi klub, koji tada automatski kreće od najnižeg ranga natjecanja. Tako da do eventualnih promjena u Općinskoj ligi može doći tek nakon završetka roka za registraciju klubova i igrača.
 
Mole se klubovi 3. županijske lige Istok i Zapad da se probaju usuglasiti oko termina odigravanja utakmica, te neka pismeno na mail Saveza ( info@bocarski-savez-pgz.hr ) napišu svoje želje za odigravanje susreta. U koliko se 2/3 klubova usaglasi oko istoga, dakle minimalno 6 klubova, sportska komisija im je voljna izaći u susret.
 
Raspored liga za sezonu 2019-2020.pdf
 
OBAVIJEST za klubove koji nastupaju u hrvatskim ligama (1.HBL, 2. HBL sjever, 3. HBL Istra-Primorje, 1.HŽBL). Odluka je donesena na sjednici Hrvatskog boćarskog saveza 01.07.2019. a glasi:

"Prilikom registracije igrača i kluba za novu natjecateljsku sezonu, sukladno Pravilniku o članarinama, ovlaštena osoba kluba koji se natječe u HB ligama, dužna je donijeti županijskom tajniku potvrdu o uplaćenoj osobnoj članarini na žiro račun HBS-a za svakog registriranog igrača. Klubovima će naknadno biti ispostavljen račun, a klubovi koji nastupaju u županijskim ligama uplaćuju osobnu članarinu županijskim savezima koji članarinu prosljeđuju Savezu. Klupsku članarinu klubovi koji nastupaju u HB ligama uplaćuju sukladno datumima usvojenima na sjednici Skupštine HBS-a od 14.4.2019.godine, po računima koji će im biti dostavljeni na kontakt adrese, a klubovi županijske razine uplaćuju klupsku članarinu županijskim savezima koji je prosljeđuju HBS-u."
Novo u postupku registracije:
Po primitku potvrde o izvršenom plaćanju osobne članarine, županijski tajnik ažurirati će podatke o igračima i klubu za novu natjecateljsku sezonu te će iz službene internetske aplikacije preuzeti naljepnicu (potvrdu) za svaku pojedinačnu člansku iskaznicu. Na naljepnici će biti otisnuti podaci o provedenoj registraciji (sezona, klub, broj igrača, potpis i pečat tajnika, prostor za potvrdu o izvršenom liječničkom pregledu). Klub, tj. ovlaštena osoba kluba koji nastupa u HB ligama, a koja ne izvrši prvo uplatu osobne članarine na žiro račun Saveza, neće moći izvršiti registraciju igrača i kluba za novu natjecateljsku sezonu."
 

VAŽNIJI DATUMI ZA SEZONU 2019./2020.


PRELAZNI ROK               08.07.-26.07.2019.

PERIOD ZA REGISTRACIJU        08.07.– 02.08. 2019. 

ŽDRIJEB HB LIGA 2019./2020.   04.08.2019. (HBS Pazin)

 

Rok za uplatu OSOBNE ČLANARINE od strane županijskih klubova do 23.08.2019.

(županijski klubovi PGŽ-e  uplaćuju na račun BS PGŽ-e) 


Podsjećamo klubove da su liječničke preglede za novu sezonu 2019./2020. dužni obaviti kako propisuje Zakon o sportu čl.71.:

„(1) U sportskom natjecanju može sudjelovati osoba za koju je u razdoblju od šest mjeseci prije sportskog natjecanja utvrđena opća zdravstvena sposobnost, a kada je to propisano pravilnikom koji donosi ministar nadležan za zdravstvo uz suglasnost ministra i posebna zdravstvena sposobnost, ako propisima nacionalnoga sportskog saveza nije određeno kraće razdoblje.

(2) Opću i posebnu zdravstvenu sposobnost utvrđuje ovlašteni liječnik odnosno specijalist sportske medicine, specijalist medicine rada i sporta ili liječnici drugih specijalnosti koji imaju završeni poslijediplomski studij iz medicine rada i sporta. Listu ovlaštenih liječnika utvrđuje ministarstvo nadležno za poslove zdravlja, uz suglasnost ministra."