Prvo i treće mjesto za Hrvatsku reprezentaciju

Prvo i treće mjesto za Hrvatsku reprezentaciju

Lijepe vijesti stižu nam iz St.Vulbasa,Francuske gdje se od 8.-9.veljače 2019.g. održavao prvi Svjetski mješoviti kup u tehničkim disciplinama. Reprezentacija Hrvatske u sastavu Carrolina Bajrić (BK Čavle-škola boćanja), Ria Vojković (ŽBK Komiža),  Pero Ćubela (BK Zrinjevac) i Darijan Živolić (BK Pula) pod vodstvom Čede Vukelića osvojila je dvije medalje – zlato i broncu.

Ria Vojković i Pero Ćubela u mix preciznom izbijanju osvojili su 1.mjesto, pobijedivši prvo u polufinalu Francusku i to tek nakon druge serije, rezultatom 24-21, pošto je prva serija završila neriješeno 32-32.U finalu su ih čekali Švicarci, no naši reprezentativci nisu dozvolili iznenađenje i zasluženo pobijedili rezultatom 36-28.  

Carrolina Bajrić i Darijan Živolić u disciplini mix štafeta osvojili su 3.mjesto ,a finale im je izmaklo za „dlaku". U polufinalom dvoboju su sa rezultatom (47/57) bili za boću slabiji od Francuske (48/57), koja je nastupala u sastavu B.Barthet i A.Chirat. Francuzi su u finalu pobijedili Talijane rezultatom 54/58 - 50/57.

U borbi za treće mjesto Carrolina i Darijan su s novim državnim rekordom u mix štafeti 51/57 bili bolji od Slovenije 45/57.

Također su Carrolina i Darijan nastupali u disciplini mix brzinsko, no nisu uspjeli izboriti polufinale. Osvojili su peto mjesto, a pobjednici su također Francuzi B.Barthet i A.Chirat. 

Hrvatska je reprezentacija ukupno osvojila 3. mjesto iza prvoplasirane Francuske i drugoplasirane Italije s kojom je imala isti broj bodova, i samo zahvaljujući čudnom načinu bodovanja ostala je iza Italije iako je imala više osvojenih prvih mjesta na natjecanju.


PRECIZNO IZBIJANJE - MIX - rezultati 
BRZINSKO IZBIJANJE - MIX - rezultati  
ŠTAFETNO IZBIJANJE - rezultati
 
Za vrijeme natjecanja održana je i sjednica Izvršnog odbora Svjetske boćarske federacija na kojem je sudjelovao i  dopredsjednik HBS-a Denis Peršić. Izvršni odbor je, rješavajući tekuću problematiku,  među ostalim usvojio i međunarodni kalendar natjecanja za 2019.godinu,  odredio formulu natjecanja na SP za mlade koje će se ove godine igrati u dvije kategorije (U18 i U23) u disciplinama: par klasično, brzinsko izbijanje, štafetno izbijanje i precizno izbijanje.