PRVENSTVO ŽUPANIJE ZA ŽENE - PAROVI

Polufinalistice prvenstva županije - par klasično

PRVENSTVO ŽUPANIJE ZA ŽENE - PAROVI

Dana 30.09.2018. se u Boćarskom domu Hrastenica odigralo županijsko prvenstvo za žene u disciplini parovi klasično. Na natjecanje se prijavilo 13 parova iz 6 ekipa s područja Primorsko-goranske županije.

Titulom najboljeg ženskog para Primorsko-goranske županije okitile su se reprezentativka  Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak iz boćarskog kluba Čavle-Škola boćanja. One su u finalu s uvjerljivih 13:2 pobijedile par ŽBK Drenova Maju Stipančić i Valentinu Šimac. Carrolina i Nikol su dominirale kompletnim finalom, te protivnicama nisu dale nikakve šanse da odnesu prve ovogodišnje županijske pehare. U dvoboju za 3.mjesto igračice ženskog županijskog ligaša Kastav, Dolores Vlaše i Marina Šebelja s uvjerljivih 13:0 pobijedile su Virginiju Bajrić i Marinu Svetić iz boćarskog kluba Čavle-škola boćanja.
 
U polufinalnim dvobojima su viđene neizvjesne borbe. Činilo se da će par C.Bajrić i N.Marelja Bošnjak lakše od očekivanja dobiti svoje klupske suigračice V.Bajrić i M.Svetić s obzirom da su brzo povele rezultatom 7:0. Nakon toga V.Bajrić i M.Svetić,malo pomalo, počele su stizati njihovu prednost, te se je u zadnje bacanje ušlo s rezultatom 7:7. C.Bajrić je s predzadnjom boćom pogodila boću svoje sestre V.Bajrić, te zasluženo odvela sebe i Nikol u finale. U drugom polufinalu slična situacija. Vodstvo Drenove od 6:0 počelo je nestajati, i u zadnje bacanje se ušlo sa 6:4. Tada su Kastavke imale šansu, jer su im ostale za odigrati četiri boće dok su protivnice svoje sve odigrale, no M.Šebelja i D.Vlaše nisu znale uzeti ponuđeno.
 
Nastup na prvenstvo Hrvatske su ostvarile sve polufinalistice, te petoplasirana ekipa s ovog natjecanja. To su Dora Fućak i Roberta Petrović iz boćarsko kluba Čavle-škola boćanja. Prvenstvo Hrvatske za žene u disciplini parovi održati će se 13.10.2018 u Umagu. 
 
 
 Zupanijsko prvenstvo - zene - parovi - rezultati