PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE - POJEDINAČNO KLASIČNO

PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE - POJEDINAČNO KLASIČNO

U ponedjeljak 8. listopada 2018. godine u šibenskoj boćarskoj dvorani, u bivšoj vojarni Bribirskih knezova, odigrano je prvenstvo Hrvatske za seniore u disciplini pojedinačno klasično, prvo od pet državnih prvenstava po disciplinama koja će se odigrati tijekom listopada i studenog. Na PH nastupilo je šesnaest igrača iz svih dijelova Hrvatske.
Prvakom kraljevske discipline za 2018.godinu postao je Ivan Milohanić, igrač BK Veleniki (IBS). U finalu rezultatom 13:7 bio je bolji od Tea Kuljiša iz BK Zrinjevac.
Najbolje plasiran iz naše županije je igrač BK Vargon Joško Buterin, koji je za ulazak u finale izgubio od I.Milohanića rezultatom 6:13, te je potom za treće mjesto izgubio od I.Butrice 5:13 i tako završio natjecanje kao četvrti. Antonio Prlaguzić također igrač BK Vargon osvojio je 6.mjesto, dok je Gordan Jerčinović iz BK Krimeja osvojio 12.mjesto, a Stevan Uzelac iz BK Sloga 14.mjesto.
 
Sljedeće PH u krugovima održati će se 20. listopada u Buzetu, 27. i 28. listopada se u Župi dubrovačkoj održavaju prvenstva u parovima i preciznom izbijanju, a 11. studenog u Rijeci nakon dugi niz godina obnovljeno PH u brzinskom izbijanju.
 
REZULTATI PH pojedinacno klasicno-seniori 2018