Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke

Juniorske prvakinje Hrvatske - M.Cocaj i R.Petrović (obje Čavle ŠB)

Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke

Juniorke su prvenstvo Hrvatske, koje se održava u Sinju od 10.-14. srpnja 2019., otvorile disciplinom štafetnog izbijanja gdje su nove juniorske prvakinje države postale Merita Cocaj i Roberta Petrović dok su viceprvakinje Dora Fućak i Dorotea Maršanić sve članice BK Čavle ŠB.

Odigrana je i disciplina preciznog izbijanja. Naslov prvakinje otišao je u ruke Rie Vojković (ŽBK Komiža) koja je u finalnoj seriji pogodila 20 punata. Srebrno odličje osvojila je Roberta Petrović (Čavle ŠB) pogodivši 13 punata, brončano odličje osvojila je Dora Fućak (Čavle ŠB) s 12 punata dok je četvrto mjesto zauzela je Dorotea Maršanić (Čavle ŠB) s 9 punata. Od predstavnica PGŽ-e na peto mjesto plasirala se Merita Cocaj dok je šesta Mia Burić (obje Čavle ŠB).


Juniori su također odigrali štafetno izbijanje, a juniorskim prvacima države postali su Žarko Jerčinović i Filip Klarić (Drivenik). Viceprvaci države su Fran Jakominić i Karlo Vukelić (Vargon 2), treće mjesto osvojili su igrači Buzeta (Istarska županija), dok su četvrto mjesto osvojili Leon Petz i Karlo Jakominić (Vargon 2).

 

U tijeku je odigravanje discipline bližanje i izbijanje u krug, a u polufinalu susreću se Leon Petz (Vargon 2) protiv Jadrana Grančića (Baška Voda), te Filip Klarić (Drivenik) protiv Filipa Matijašića (Pazin).


U polufinale parova ušla su tri para iz naše županije.