PRVENSTVA HRVATSKE ZA SENIORE

PRVENSTVA HRVATSKE ZA SENIORE

Na Podvežici je odigrano prvenstvo Hrvatske za seniore u disciplini pojedinačno klasično, prvo od četiri državna prvenstva po disciplinama koja će se odigrati tijekom prosinca.

Igrač Vargona iz Rijeke pokazao je najkonstantniju formu i zasluženo slavio pobijedivši u finalu Igora Hajseka iz zagrebačkog Zrinjevca rezultatom 13 : 4.

Na PH nastupilo je šesnaest igrača iz svih dijelova Hrvatske, jedino se nije odazvao igrač iz Vukovarsko-srijemske županije.

Natjecanje je započelo u osam sati okupljanjem i ždrijebom,a nakon 1.kola odigranog po grupama, slijedilo je i otvaranje prvenstva.

Susrete su sudili nacionalni suci Slobodan Marelja Bošnjak i Nenad Juričić,te je cijelo prvenstvo proteklo bez ikakvih problema i pritužbi.

 

 

PH-seniori-pojedinano-klasino.pdf 

 

 

 

Nakon Rijeke preostala PH će se odigrati prema sljedećem rasporedu

 

9. prosinca 2017          – par klasično – Pazin (i Kozari)

10. prosinca 2017.       – precizno izbijanje – Poreč

 

Seniorsko PH u parovima

Nenad Tadić i Elvis Smolica, boćari prvoligaša Istre Poreč, osvojili su naslov prvaka Hrvatske u parovima na prvenstvu koje je u odlično organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina održano sa središtem događanja u dvorani pazinskog Boćarskog centra "Aleksandar Anzur", dok je za prvi dio natjecanja po skupinama korištena i boćarska dvorana u Kozarima kraj Buzeta.

U dramatičnom i do kraja neizvjesnom finalu Smolica i nekadašnji svjetski viceprvak upravo u parovima Tadić su tek nakon dodatnog bacanja sa tijesnih 9:8 pobijedili reprezentativce iz redova zagrebačkog Zrinjevca, Marina Milićevića i Peru Ćubelu. U zadnje se bacanje, naime, ušlo s vodstvom Zagrepčana 8:7, a Ćubela je po isteku vremena imao priliku zadnjom boćom pogoditi porečki punat na zemlji i tako sačuvati svoj punat prednosti i proslaviti titulu. No, unatoč pogotku, previše je skratio izbijanje i Porečani su došli di punta izjednačenja 8:8 te se o zlatnoj medalji moralo odlučivati u dodatnom bacanju. A u na kraju dodatnog bacanja, nakon što su svi ostali boćari odigrali sve svoje boće i Istra imala punat na zemlji, Ćubeli su ovoga puta ostale još dvije boće s kojima je konačnu pobjedu mogao donijeti na stranu Vrtlara. No, s prvom boćom bližanjem nije uspio uzeti Istrin punat, dok je s posljednjom boćom promašio izbijanje i Tadić i Smolica su mogli početi slaviti zlato.


 PH Parovi kl 2017.pdf


 


 

Seniorsko PH u precizno izbijanje

I treću medalju osvojio je Nenad Tadić, boćar Istre Poreč, na ovogodišnjim prvenstvima Hrvatske po disciplinama.


Nakon brončanog odličja u disciplini pojedinačno klasično u Rijeci, te zlatnog u parovima zajedno s klupskim kolegom Elvisom Smolicom u Pazinu, Tadić se na svom domaćem terenu, u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože okitio broncom na državnom prvenstvu u preciznom izbijanju odigranom u organizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Poreča.


Sve do zadnje pozicije i gađanja zadnjeg balina u finalnoj seriji Tadić je sa 22 punta držao i zlatnu kolajnu u rukama. No, potom je Denis Galešić iz Primoštena gađajući prvi pogodio balina i sa 23 punta prešao Tadića za punat, kasnije će se pokazati, dovoljan za naslov prvaka Hrvatske. Tadić je naime potom promašio balina, dok ga je mladi Duje Pirić iz splitske Nade pogodio i izjednačio se s porečkim boćarom na 22 punta. Tadić i Duje Pirić su potom o titulu viceprvaka odlučivali u dodatnoj seriji izbijanja u kojoj je mladi Dalmatinac bio bolji i osvojio srebro, a prvotimcu Istre Poreč u rukama je ostala bronca. Tadić je sa 30 punata još u prvoj izlučnoj seriji ostvario i najbolji rezultat prvenstva. 


PH precizno izb 2017.pdf

 

 

 

16. i 17. prosinca 2017. – bližanje i izbijanje u krug – Dubrovnik (i Metković)

 

PH krug seniori 2017.pdf 

 


 

Hrvatski boćarski savez