Prlaguzić i Jelovica najbolji seniorski par županije

D.Jelovica i A.Prlaguzić - prvaci županije u paru 2019

Prlaguzić i Jelovica najbolji seniorski par županije

Antonio Prlaguzić i Davor Jelovica, boćari riječkog Vargona, osvajači su županijskog prvenstva za seniore u disciplini par klasično. Razigravanje po skupinama bilo je na rasporedu ponedjeljak 14.10., dok je završnica odigrana u srijedu 16.10.2019. Kompletno natjecanje odigravalo se u BC Podvežica.
 
Prlaguzić i Jelovica su u zanimljivom i neizvjesnom finalu pobijedili igrače Kukuljanova, Nevena Vičevića i Radovana Cuculića. Igrači Vargona 1 stvorili su prednost od 6:2. U sljedećem bacanju, Vičević pogađa balina za spas, a u slijedeće dvije butade igrači Kukuljanova upisuju po jedan punat te smanjuju rezultatski minus na 6:4 za Vargon 1, 12 minuta do kraja. U slijedećem bacanju, igrači Kukuljanova slabije odigravaju butadu, a promašaj balina sa strane Vičevića značilo je da je Vargon blizu naslova. Prlaguzić je nadodao još dva punta i rezultat je bio 9:4, pa su igrači Kukuljanova pružanjem ruke čestitali na naslovu novim prvacima. U susretu za treće mjesto, igrači Kastva 1 Kristijan Mulac i Ante Kolčeg uvjerljivo su nadigrali igrače Podhuma 2 Sašu Bana i Damira Cetinu 13:4.
U susretima polufinala, također su viđene kvalitetne predstave svih učesnika. Kukuljanovo je do pobjede došlo tek pred sami kraj susreta od 13:6 protiv Kastva 1, dok se je ekipa Podhum 2 dobro držala sa Vargonom 1 sve dok nisu igrači Vargona 1 upisali 5 punata na svoj konto u butadi kod rezultata 3:3.
U četvrtfinalu su svi rezultati bili očekivani osim pobjede Kastva 1 nad igračima Marinića, Sandrom Ladavcem i Ivicom Jakominićem. Igrači Marinića nisu uspjeli održati ritam sa Kastvacima, koji su u odličnoj predstavi slavili sa uvjerljivih 13:1.
Konačni rezultati PAR klasično PGŽ - seniori  2019 
Jelovica je tako uspio obraniti prošlogodišnji naslov koji je osvojio sa Joškom Buterinom. Zanimljivo je to da je Jelovica bio prvak županije u ovoj disciplini i 2016. godine zajedno sa Brunom Kraljićem, te 2015. godine tada sa suigračem Sinišom Juretićem. Prlaguziću je ovo peti naslov prvaka P-G županije ali tek prvi u disciplini par klasično. Igrači Vargona će tako predstavljati našu županiju na predstojećem prvenstvu Hrvatske s obzirom da naša županija ima pravo samo na jednog predstavnika. Prvenstvo Hrvatske se odigrava ove subote 19.10.2019. Igrači Vargona smješteni su u skupinu koja će igrati u Porečkoj dvorani zajedno sa ekipama Sokol Orbico, Istra Poreč i Belišće. Susreti završnice igraju se u Svetoj Mariji na Krasu pored Umaga. Navedeno boćalište biti će domaćin i zadnjeg ovogodišnjeg PH za seniore u nedjelju 20.10. Riječ je o preciznom izbijanju, a predstavnici naše županije na tom natjecanju biti će Sandro Ladavac iz Marinića i Joško Buterin iz Vargona.