PETEROBOJ ANZUR - LAGIER BRUNO

PETEROBOJ ANZUR  - LAGIER BRUNO
Hrvatska boćarska reprezentacija u sastavu Leo Brnić, Marino Milićević i Pero Ćubela (Zrinjevac), Ante Grančić (Vargon), Nenad Tadić i Darijan Živolić (Istra Poreč) predvođeni izbornikom Milanom Celijom i pomoćnikom Jurom Maglićem četvrti su puta, treći zaredom, pobjednici peteroboja Anzur - Lagier Bruno. Hrvatska je u odlučujućoj utakmici pobijedila domaćina Sloveniju 9:5.

- Zadovoljan sam rezultatom, ali igrom baš i ne. No, ne bi bilo dobro da su igrači već sada na vrhuncu forme, obzirom da do početka Svjetskog prvenstva ima još mjesec dana. Peteroboj je poslužio da vidimo šta i gdje moramo popraviti, rekao je hrvatski izbornik Milan Celija.

Prije šest godina kada se krenulo sa održavanjem peteroboja, na kojem sudjeluju uz Sloveniju i Hrvatsku još reprezentacije Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, Hrvatska je slavila na prvom izdanju, upravo u Milju gdje su osvojili i svoj četvrti naslov pobjednika.

Treći uzastopni naslov u Milje je sa reprezentacijom došao proslaviti i Dragan Putica, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza. Putica je donio i pobjednički pehar kojeg će hrvatski boćari ponovno vratiti u vitrinu HBS-a gdje će čekati sedmo izdanje peteroboja koje će se iduće godine održati u Bosni i Hercegovini.

Rezultati 5. kola:

SLOVENIJA - HRVATSKA 5:9

Štafetno izbijanje (0:2): Borčnik, Petrič - Brnić, Milićević 54/61 - 58/61
Precizno izbijanje (2:2): Švara - Ćubela 10:13, Povh - Tadić 18:13
Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Kosirnik - Živolić 23:29
Brzinsko izbijanje (1:1): Borčnik - Brnić 48/50 - 48/49
Par (2:0): Kosirnik, Kavčič - Tadić, Milićević 13:3
Pojedinačno (0:2): Švara - Grančić 7:13

CRNA GORA - SRBIJA 10:4

Štafetno izbijanje (0:2): Zec, Petković - Butorac, Milaković 38/50 - 41/52
Precizno izbijanje (2:2): Luković - Olujić 10:10, Ranković - Skakić 11:11
Bližanje i izbijanje u krug (2:0): Petković - Milaković 26:17