Otvaranje boćarske dvorane u Labinu

Otvaranje boćarske dvorane u Labinu

Svečano otvaranje dvorane u Šćirima bilo je u subotu, 2. ožujka 2019. godine u sklopu proslave Dana Labinske republike koja slavi 98. obljetnicu. 
Predsjednici klubova Dino Škopac (BK Labin) i Josip Štemberg (BK Rudar) sve prisutne podsjetili su na povijesni tijek događaja i važnost boćanja za Labin i Labinštinu, te uputili riječi zahvale na izgradnji ovog boćarskog hrama. Događaj su upriličili i gosti Denis Peršić-dopredsjednik HBS-a, Franko Buda-predsjednik IBS-a i Siniša Krajač-pomoćnik glavnog tajnika HOO-a te uz prigodni govor darovali predsjednika Zajednice boćarskih klubova Labinštine Romana Grižančić.
U svome obraćanju gradonačelnik Glavičić istaknuo je kako su zapravo boćarice i njihovo osvajanje naslova prvaka države „krivci" za izgradnju ove dvorane:
Upravo su boćarice te koje su presudile, a od samog preuzimanja gradske vlasti i njihovog velikog uspjeha, želja nam je bila da uspijemo izgraditi njihov dom. Boćanje koje ima dugu tradiciju u našem gradu i postignuti su veliki uspjesi, od ovog trenutka ima i uvjete kakve zaslužuje. Želim svima puno daljnjih uspjeha te vam ovim putem čestitam Dan Labinske republike. Sretno!", zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić.
Sam čin otvaranja, bacanjem prvih boća, pripao je najmlađim članovima kluba BK Labin, Lani Stepančić i Ivanu Načinović.
Nakon toga krenuo je prigodni turnir na kojem je nastupilo osam trojki. Pobjedu je odnijela ženska reprezentacija Hrvatske u sastavu Carrolina Bajrić (Čavle-ŠB), Nives Jelovica i Tanja Grubiša (obje BK Labin). Nastupila je i juniorska selekcija PGŽ-e u sastavu: Karlo Šaban, Žarko Jerčinović (oba iz BK Sv.Jakov) i Leon Petz (BK Vargon) i završili turnir na 5.mjestu. 
 
Kompletne rezultate  s turnira možete pogledati OVDJE.