Osigurana tri polufinala na Svjetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore

Polufinalisti SP za juniore i mlađe seniore

Osigurana tri polufinala na Svjetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore

Junior Lovro Šipek („Sv.Jakov-Jadranovo")  na SP za mlađe seniore (U23) i juniore (U18) koje se održava u talijanskom gradu Alassio od 24.-28. rujna, u brzinskom izbijanju izborio je polufinale pobijedivši u četvrtfinalu Talijana rezultatom 38/44:32/47. Time je osigurao Hrvatskoj najmanje brončanu medalju. Suparnik u polufinalu biti će mu Slovenac Gašper Povh koji se do sada imao najbolje rezultate i pokazao se kao jedan od favorita za konačni trijumf. Treba reći kako se Lovro (rođen 2004. g.) na ovom SP natječe u konkurenciji juniora od kojih je mlađi i do 3 godine.

Osim u ovoj disciplini, Lovro Šipek je na korak do medalje u još dvije discipline. U disciplini parovi klasično, nakon pobjeda protiv Argentine i Turske u razigravanju po skupinama, naš par Lovro Šipek i Filip Matijašić („Pazin"), danas igra susret četvrtfinala protiv Monaca.

Polufinale  su izborili Lovro Šipek i Filip Klarić, inače suigrači iz Bk Sveti Jakov-Jadranovo, u disciplini štafetno izbijanje. U napetih 5 min izbijanja i dramatičnoj završnici, Lovro i Filip pobijedili su Argentince rezultatom 45/57 - 43/55. Za ulazak u finale trebati će pobjediti Francusku.

Junior Leon Petz („Vargon") odradio je dvije odlične serije (19+18) te najboljim zbrojem tih dviju serija ulazi u borbu za prolaz do polufinala. Protivnik u četvrtfinalu biti će mu francuski predstavnik.

U konkurenciji mlađih seniora (U23) Karlo Šaban, također iz kluba „Sv.Jakov-Jadranovo" koji trči zajedno s Lukom Gašparom („Zrinjevac"), u četvrtfinalu štafetnog izbijanja pobijedili su Argentinu rezultatom 49/57 – 37/57, i time izborili nastup u polufinalu. Tamo ih očekuje talijanski dvojac Aliprandi M. / Sciutto S.

U disciplini par klasično mlađi seniori Marin Ćubela ("Noventa") i Mateo Načinović („Pontese") u današnjem repasažu uspješno su savladali par Švicarske rezultatom 13:5, a u četvrtfinalu ih očekuje par Francuske.

Mlađi senior Luka Gašpar („Zrinjevac") u disciplini precizno izbijanje također je izborio četvrtfinale rezultatima 15 i 9 iz dviju kvalifikacijskih serija, no za ulazak u polufinale izgubio je od Slovenca Žana Sodeca rezultatom 15:16.

Marin Ćubela je prvi naš igrač koji je završio natjecanje u pojedinoj disciplini. U brzinskom izbijanju (U23) sa rezultatima 43 i 43 zauzeo je treću poziciju i izborio plasman među osam najboljih. Natjecanje je završio porazom u četvrtfinalu od reprezentativca Turska rezultatom 42/48 - 44/48.

REZULTATI - JUNIORI - U18:

REZULTATI - MLAĐI SENIORI - U23:
Par klasično
Brzinsko izbijanje
Precizno izbijanje
Štafetno izbijanje

Izvravan prijenos SP-a iz Alassia možete pratiti putem:
Sport-boules-diffusion.com      Dailymotion.com