OLIMPIJSKI DAN NA KORZU

OLIMPIJSKI DAN NA KORZU

Održan Hrvatski olimpijski dan na Korzu

U organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Riječkog sportskog saveza jučer je, 13.09. na Korzu održana demonstracija i predstavljanje sportova povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

U sklopu programa predstavilo se 18 sportova, sport osoba s invaliditetom, disc golf i zumba fitness. Brojni treneri i voditelji udruga i klubova bili su na rapolaganju kako bi posjetitelji iz prve ruke dobili informacije o sportu koji ih je zainteresirao.

Ispred Gradske vijećnice održana je ceremonija podizanja zastave Hrvatskog olimpijskog odbora uz prigodne pozdrave predstavnika Kluba riječkih olimpijaca Marka Šivolije, gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i zamjenika Župana, Marka Borasa Mandića.

Zastavu su podignuli Nika Budić iz RK Pećine, Korina Babić iz Teniskog kluba Pećine, Karolina Barić iz Škole boćanja Čavle, Anton Sablić iz Košarkaškog kluba Kvarner, Ani Pughel iz Gimnastičkog kluba Rijeka, Mia Rose Edmonds iz Judo kluba Rijeka i Kjara Vata iz Taekwon-do klub Rijeka uz podršku Gabrijela Milovanovića iz Atletskog kluba Kvarner.

Boćarice i boćari predstavili su se sugrađanima sa plejadom mladih i najuspješnijih boćarica i boćara. Aktualna nositeljica brončane medalje sa ovogodišnjeg Europskog prvenstva Carrolina Bajrić, Dario Juričić, također brončani, ali na juniorskom Svjetskom prvenstvu, te mnogi uglavnom nositelji medalja sa Prvenstava Hrvatske iz boćarskih klubova  Vargona, Lovrana, Čavle-škole boćanja, Drivenika i Sv. Jakova.