Nives Jelovica i Tanja Grubiša obranile naslov u paru na PH

Nives Jelovica i Tanja Grubiša obranile naslov u paru na PH

U Svetoj Mariji na Krasu 13.listopada održano je Prvenstvo Hrvatske u parovima za seniorke. Na prvenstvu je nastupilo petnaest (15) parova koji su ždrijebom bili razvrstani sa po dvije skupine u Svetoj Mariji na Krasu i u Babićima.

Nives Jelovica i Tanja Grubiša, boćarice BK Labin, aktualne europske prvakinje, obranile su naslov prvakinja HR u parovima. Srebro je pripalo paru Marini Svetić i Virginiji Bajrić iz Čavle-škola boćanja koje su u samom finalu pružile odličan otpor Labinjankama. Imale su vodstvo od 4-0 i 6-4, no pred sam kraj susreta ponestalo im je koncentracije kako bi susret završile u svoju korist. Kod rezultata 6-4 za Čavle-škola boćanja, igračice Čavle-škola boćanja odigrale su sve svoje boće ostavivši Labinjankama punat na zemlji i 5 boća za realizirati. Tada se Labinjanke odlučuju na pucanje balina, pošto je na semaforu bilo samo 56 sekunde do kraja susreta i realiziraju odluku pogotkom istog iz prvog pokušaja, te preuzimaju vodstvo od 6-8. Ulaskom u posljednje bacanje Labinjanke nisu dale priliku M.Svetić i V.Bajrić za pobjedu, te je finalni dvoboj završio u korist BK Labina 6-9. Nives Jelovici ovo je ujedno i 30.naslov prvakinje Hrvatske,osvojenih u raznim disciplinama.

U susretu za 3.mjesto boćarice ŽBK Drenova Maja Stipančić i Valentina Šimac povele su par ŽBK Komiže - Riu Vojković i Rozmariju Karuzu rezultatom 7-0, no Komižanke  ih sustižu i preokreću vodstvo. Drenovčanke su do kraja susreta uspjele ostati pribrane i koncentrirane i na kraju slaviti s tijesnim rezultatom 13-12, osvojivši brončanu medalju.

Na peto i šesto mjesto plasirala su se još dva para iz BK Čavle-škola boćanja. 5.mjesto osvajaju Nikol Marelja Bošnjak i Carrolina Bajrić, prošlogodišnje viceprvakinje HR u paru, koje su zaustavljene u četvrtzavršnici od ŽBK Komiža – R.Vojković i R.Karuze. 6.mjesto zauzele su mlade boćarice Dora Fućak i Roberta Petrović.

Našu županiju još su predstavljale igračice BK Kastav, Dolores Vlaše i Marina Šebelja, koje su zauzele posljednje 15.mjesto.

Samo natjecanje započelo je predstavljanjem učesnica prvenstva u dvorani u Svetoj Mariji na Krasu. U ime domaćina Boćarskog središta Umag, pozdravnu riječ imao je Nino Belušić, počasni predsjednik središta.Medalje za četiri prvoplasirana para i pokale za pobjednički par uručili su tajnica Sportske zajednice Grada Umaga, Lea Lozančić i Nereo Fable, član Izvršnog odbora Istarskog boćarskog saveza.Za boćarice BK Labin – N.Jelovicu i T.Grubišu, BK Čavle-škola boćanja – C.Bajrić i ŽBK Komiža – R.Vojković i R.Karuzu bio je ovo posljednji službeni nastup uoči svjetskog prvenstva u Kini koje započinje 23.listopada i traje do 28.listopada 2018.

BS PGŽ želi svim reprezentativkama puno uspjeha na predstojećem svjetskom prvenstvu.

Konačni rezultati PH PAROVA-ŽENE 2018