Nikol Marelja i Carrolina Bajrić druge na međunarodnom turniru u Alassiu

Prošlog vikenda, 13. i 14. travnja 2019.,  održavao se međunarodni turnir Targa d oro u gradu Alassiu, Italija. Turnir se održava u juniorskoj (Targa junior), ženskoj (Targa Rossa - par klasično) i muškoj konkurenciji (Targa Bis - četvorke) s preko 1300 boćara i boćarica.
Iz naše županije nastupile su članice BK Čavle ŠB s dva para: Virginia Bajrić i Dorotea Maršanić, te Carrolina Bajrić i Nikol Marelja-Bošnjak uz vodstvo trenera Deana Klarića. Dok Virginia i Dorotea nisu uspjele proći grupnu fazu, Carrolina i Nikol osvojile su 2.mjesto u konkurenciji 40 parova.
Grupnu fazu prošle su pobjedom u prvoj utakmici s 13:2, minimalnim porazom za prvo mjesto u grupi od ekipe Borogonese 8:7, te pobjedom u repasažu s 13:4. Inače ekipa Borgonese prvakinje su Italije za sezonu 2018./2019. te ćemo ih moći vidjeti na kupu europskih prvakinja u lipnju 2019.g. koji se održava drugu godinu za redom na Čavlima.
U sljedećim fazama natjecanjima redale su pobjedu za pobjedom, između ostalog pobijedivši i par Francuske (Rives Coralie - Furnari Audrey) rezultatom 13:2, sve do samog finala. U finalu su se susrele s Caterinom Venturini, aktualnom prvakinjom svijeta u pojedinačnom klasičnom, i Alessandrom Pers, obje članice Buttria. Samo finale je bilo vrlo neizvjesno i uzbudljivo. Kod rezultata 7:7 i isteka vremena, C.Venturini odlučuje se pucati balina za spas te je tu odluku uspješno i realizirala. U dodatnom bacanju s neponištivim balinom više sreće imale su talijanke i na kraju slavile s minimalnih 8:7.
Carrolina je tako ponovila prošlogodišnji rezultat, a inače joj je ovaj turnir bio treći u nizu sa trećom različitom klupskom partnericom. 2017. osvojila je 3.mjesto sa partnericom Teom Čančarević, 2018. 2.mjesto sa sestrom Virginiom Bajrić i 2019. 2.mjesto s Nikol.
Ovim rezultatom potvrđuje se mjesto i kontinuitet rezultata u  hrvatskom ženskom boćanju.

Sam tijek finalnih susreta možete pogledati na sljedećem linku:

Targa d oro 2019 - Alassio (ITA)