Nastavlja se 1. HBL

Nastavlja se 1. HBL

U subotu, 19.01.2019. nastavlja se natjecanje u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi. Nakon pauze zbog Božićnih i novogodišnjih praznika, sa službenim utakmicama nastavljaju i naša dva predstavnika u najvišem natjecateljskom rangu, ekipe Vargona i Lovrana.

Pogled na tablicu za naša dva predstavnika, nakon odigranih 6 utakmica, ne izgleda baš lijepo. Ekipa Lovrana je posljednja na tablici i jedini je klub u ligi koji je bez osvojenog boda, a puno bolje ne stoji niti Vargon. Prvoligaš s Podvežice zauzima osmo mjesto sa samo dvije pobjede u šest odigranih susreta.

U subotu je na rasporedu 7. kolo u kojem Vargon dočekuje trenutno prvoplasiranu ekipu Pule, dok Lovran ide na neugodno gostovanje kod ekipe Biston Brela.

U međuvremenu je donijeta odluka da se domaćinstvo Final fora dodijeli Puli. Tako će boćarska dvorana SRC Uljanik Veruda biti poprište dvoboja za ovogodišnjeg prvaka Hrvatske 13. i 14. travnja 2019. godine.

Također je disciplinski sudac odredio kaznu zbog prekida utakmice 3. kola dana 17.11.2018., između domaćina Pazina i gosta Pule. Utakmica je registrirana 0:26 za goste, a BK Pazin kažnjen je oduzimanjem jednog boda na prvenstvenoj tablici. Igrač i voditelj BK Pazina Igor Vretenar, kažnjen je sa tri (3) mjeseca zabranom igranja i vršenja funkcije voditelja.