Najava sezone 2019./2020.

Najava sezone 2019./2020.

U vikendu koji je pred nama započinje natjecateljska sezona 2019./2020. Prvi će na boćališta izaći igrači 2. HBL-sjever, koji će svoje utakmice 1. kola odigrati u subotu 31.08. Isti dan će utakmice igrati i klubovi koji se natječu u 2. županijskoj ligi. U nedjelju 01.09. svoje prve utakmice u novom prvenstvu odigrati će i klubovi u 3. HBL-Istra Primorje, kao i klubovi naše 1. županijske lige.

Od ove sezone, Hrvatska ženska liga se premješta u „zimski" period, te će njihovo prvenstvo započeti 03.11.2019. 

Šta se tiče igračkih kadrova naših drugoligaša, spomenuti ćemo samo neke najvažnije prijelaze. Sloga je ostala bez po najboljeg igrača Sandra Klića, koji će u novoj sezoni nositi dres Zagona. Njegov odlazak pokušati će nadoknaditi Jovica Pecija koji je došao iz Škrljeva. Sveti Rok Klana bilježi dva značajna odlaska. Riječ je o Damiru Laginji koji će svoju karijeru nastaviti u slovenskom prvoligašu BK Zabiće, dok je Mark Rumac pojačao Poljane. Prošlogodišnjeg prvoligaša Lovrana u ovom prijelaznom roku napustili su Emilio Bošković, Goran Hlaj, Albert Ivančić i Danijel Beganović, dok im se vratio Alen Dretvić. Podhum je ostao bez Leona Petza i Rajka Čabrijana koji je otišao u Škalnicu. 

U našim klubovima 3. HBL Istra-primorje nije bilo senzacionalnih prijelaza. M. Gennari 1954 je u svoje redove doveo Daria Juričića i Karla Vukelića (dvojna reg.) iz Vargona. U Lučki radnik je na dvojnu registraciju došao Leon Petz iz Podhuma. Ostali naši trećeligaši Gornji kraj-Ladvić, Sv. Jakov-Jadranovo kao i povratnici u hrvatske lige nakon dugo vremena Lošinj ''''''''90, nisu mijenjali okosnicu ekipe. 

U 1. županijsku ligu došli su iz 3. HBL Kastav i Zamet, te Trsat kao prvak 2. županijske lige u sezoni 2018./19. Upravo u Kastavu i Zametu je bilo najprometnije za vrijeme prijelaznog roka. Zamet su napustili Boris Arnold koji je otišao u Halubjan, te Ratomir Matić koji je otišao u Križišće. Dolazak u Zamet bilježe Zdenko Mladenić iz Kostrene i Juraj Bašić iz Brajde. Iz Kastva su otišli Matej Šebelja u Studenu i Elvis Buškulić u Hreljin, dok će dres Kastva u novoj sezoni nositi Goran Vlačić i Dario Beganović (dvojna reg.). Brajda je ostala bez Alena Čajića i već spomenutog Juraja Bašića, dok se u Brajdu nakon 6 godina vraća Ivan Barišić iz Marinića te Marin Vrljić koji je došao iz M. Gennaria 1954. Brzac je pojačao Luka Barešić, dugogodišnji igrač ugasle Trstene iz Njivica. 

Najveći prelazak u 2. županijskoj ligi svakako je dolazak Sandra Klića u Zagon, te su jasno iskazali svoje namjere da se u najkraćem roku vrate u ligu iz koje se ispali. Uz njega, u Zagon se je vratio i Dario Đeneš iz Gornjeg kraja. Novi član ove lige je ekipa Poljane koje su dovele Mark Rumca, dok je klub napustio Aleksandar Korić koji će karijeru nastaviti u Istri Poreč. 

Boćarski savez Primorsko goranske županije želi fer i korektnu igru svim igračima i klubovima koji započinju sa svojim natjecanjima. 


PRIJELAZNI ROK 2019./2020.:

Prijelazi igrača unutar BS PGŽ

Prijelazi igrača iz Saveza PGŽ u druge Saveze

Prijelazi igrača u inozemstvo i dolasci igrača u HR

Dvojne registracije 2019-2020