Na Korzu obilježen Hrvatski olimpijski dan

Na Korzu obilježen Hrvatski olimpijski dan

U utorak, 10. rujna, na riječkom Korzu održala se proslava Hrvatskog olimpijskog dana, skraćeno „HOD". Program je započeo svečanim podizanjem olimpijske zastave, a na improviziranim sportskim terenima dvadeset i jedna sportska udruga grada Rijeke i Primorsko-goranske županije demonstrirala je olimpijske i neolimpijske sportove, kao što su rukomet, košarka, nogomet, odbojka, atletika, karate, judo, gimnastika, veslanje, boćanje i dr.

Demonstraciju boćanja odradili su boćari iz boćarskih klubova „Sv.Jakov-Jadranovo", „Drivenik", „Vargon-Rijeka", i „Lovran", te boćarice iz klubova  „Čavle ŠB" i „Labin". Uz njih osnove su pokazivali treneri Čedo Vukelić, Vjekoslav Matetić. Anton Bučević, Dean Klarić i Nives Jelovica. 

Napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove. Vodič je izašao kao podlistak Novog lista, a bit će dostupan i na web-stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, organizatora Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci.

Cilj HOD-a, koji se obilježava na dan kada je 1991. godine utemeljen Hrvatski olimpijski odbor, je potaknuti građane svih dobnih skupina, posebice djecu i mlade, na aktivno bavljenje sportom, promicati olimpijska načela, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.