Milan Čirjak najprecizniji

Milan Čirjak najprecizniji

U boćarskom domu Podvežica, u srijedu je završeno otvoreno prvenstvo županije za seniore. Nastupilo je samo 10 igrača iz 6 klubova. Najpreciznijim igračem pokazao se Milan Čirjak iz BK Marinići. On je u finalnoj seriji ostvario 14 punata. Srebrnom medaljom okitio se Damir Laginja iz BK Sveti Rok Klana sa 11 punata. Njih dvojica su stekli pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, koje se ovu nedjelju 28.10.2018. održava u Župi Dubrovačkoj.

Brončane medalje pripale su igračima BK Marinići, Ivanu Barišiću i Sandru Ladavcu. Barišić je u finalnoj seriji ostvario 7 punata, dok je Ladavac bio dva punata slabiji od njega. 

Nova pravila vezana za precizno izbijanje na velikim natjecanjima govore da svi igrači pucaju dvije serije koje se tada zbrajaju. Četvorica najboljih ostvaruju plasman u finalnu seriju. 

U prvoj fazi natjecanja, najbolji zbroj su imali Sandro Ladavac sa 19 i 20 punata, Ivan Barišić 7 i 30 punata, što je i najbolji rezultat natjecanja. Sa treće pozicije u finalnu seriju krenuo je Milan Čirjak sa pogođenih 17 i 20 punata. Damir Laginja je ostvario 17 i 19 punata. 

S obzirom da je prvenstvo Hrvatske u Župi Dubrovačkoj, izgleda da na put neće krenuti Čirjak i Laginja, već će našu županiju tamo predstavljati igrači koji igraju i parove. Tako da bi u nedelju najvjerojatnije trebali nastupiti Gordan Jerčinović iz BK Krimeje koji je zauzeo 5. mjesto na županijskom natjecanju, kao i Joško Buterin iz BK Vargon, koji se je smjestio jednu poziciju niže.

 

Na prvenstvu Hrvatske u preciznom izbijanju nema nekih jako poznatih igrača koji će tamo nastupiti. Vrijedi spomenut glavnog favorita za naslov Nenada Tadića iz Istre Poreč. Njemu treba dodat i Ivicu validžića iz BK Sveti Luka iz Josipovca. 
 
PRVENSTVO ŽUPANIJE SENIORI  - REZULTATI PRECIZNOG IZBIJANJA