Međunarodni ženski boćarski turnir -

Međunarodni ženski boćarski turnir -

Najveća viškovska manifestacija „Matejna" održava se 26. godinu za redom, od 15. do 22. rujna, s raznovrsnim događanjima te nastupima poznatih glazbenih izvođača. I ove godine brojne udruge s područja Općine Viškovo pripremile su raznolike kulturne, sportske i zabavne programe.

U sklopu „Matejne"  BK Marinići – ženska ekipa organizirala je u nedjelju 22.9.2019. međunarodni ženski boćarski turnir s početkom u 9 sati. Nastupilo je 12 ekipa i to klubovi „Škrljevo", „Drenova-Rijeka", „Dražice", „Čavle ŠB", „Hreljin", „Čavle", „Labin", „Kastav", „Pivka" iz Slovenije te domaćin „Marinići" s tri ekipe.

Naslov je obranila ekipa „Labina" koja je u finalu bila bolja od ekipe „Škrljeva". Treće mjesto osvojila je ekipa „Kastva", a četvrto mjesto zauzela je ekipa „Marinića".

U sklopu turnira održalo se i natjecanje u „koštevanju" odnosno izbijanju, te nagradu za najbolju koštadorku osvojila je Dolores Šebelja iz kluba „Marinići", dok je nagradu za najbolju izbijačicu osvojila Valentina Šimac iz kluba „Drenova-Rijeka".