Međunarodni turnir u Jadranovu

Međunarodni turnir u Jadranovu


Vrijedni boćarski djelatnici iz Boćarskog kluba „Sveti Jakov" nastavljaju s organizacijom atraktivnih boćarskih natjecanja. Tako je u subotu 30. srpnja na boćalištu BK „Sveti Jakov" u Jadranovu održan tradicionalni međunarodni boćarski turnir „Jakovlja 2016.", koji se igra u sklopu obilježavanja blagdana svetog Jakova, zaštitnika Jadranova, po kojemu  Klub nosi ime.
 
Ove godine je na turniru nastupilo 12 boćarskih momčadi iz Slovenije i Hrvatske („Drivenik", „Križišće", „Bilo jidro Crikvenice"," Hreljin","Sveta Jelena" (Dramalj), „Zastenice", „Novo Mesto", „Orlek" (Pivka), „Gornji kraj – Ladvić", „Frankopan", „Podhum" i „Sveti Jakov".
Naslov pobjednika pripao je igračima „Podhuma" (Vilim Žagar, Davor Fućak i Damir Cetina) koji su u odličnom finalnom susretu nadigrali momčad „Gornjeg kraja" (Leo Brnić, Marino Milićević, Ivica Brnjac i Željko Blažičević) rezultatom 9:5.
U susretu za 3. mjesto „Sveti Jakov" (Karlo Šaban, Bruno Kraljić i Lovro Šipek) je rezultatom 13:5 nadigrao momčad „Frankopana" (Predrag Juretić, Milorad Colnar i Radovan Colnar).
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Davor Fućak iz „Podhuma" kojemu je ovo bio čak petnaesti nastup na turnirima „Jakovlje", čime je u svakom pogledu stekao status legende jakovarskog turnira.
Nakon ovog turnira boćari „Svetog Jakova" počinju s intenzivnim pripremama za nastup u 2. Hrvatskoj boćarskoj ligi, koja počinje u rujnu kad u Jadranovu gostuju boćari zagrebačke „Dubrave". 
Polufinale:           
PODHUM – SVETI JAKOV                       13:9           
GORNJI KRAJ – FRANKOPAN                  13:2 
za 3. mjesto:           
SVETI JAKOV – FRANKOPAN    13:5
za 1. mjesto:           
PODHUM – GORNJI KRAJ                       9:5 
 
Poredak:
1.      PODHUM (Žagar, Fućak i Cetina)
2.      GORNJI KRAJ LADVIĆ (Brnić, Milićević, Brnjac i Blažičević)
3.      SVETI JAKOV (K. Šaban, L. Šipek i B. Kraljić)
4.      FRANKOPAN (Juričić, M. Colnar i R. Colnar) 
 
Ivica Šubat