Međunarodni turnir Denis Ravera, Monaco

Marin Ćubela i Karlo Šaban - par klasično 1.mjesto

Međunarodni turnir Denis Ravera, Monaco

Međunarodni turnir „Denis Ravera" u Monaku održao se od 21.-22. rujna 2019.u malo izmijenjenom sistemu natjecanja, zbog blizine termina održavanja Svjetskog prvenstva za juniore U-18 i mlađe seniore U-23. Monte Carlo ugostilo je  ukupno 11 reprezentacija u kategoriji juniori, i 14 reprezentacija u kategoriji mlađi seniori koji su svoje snage odmjeravali u disciplinama par klasično, štafetno izbijanje i precizno izbijanje. Ovo je ujedno bila i generalna proba našim reprezentativcima pred početak Svjetskog prvenstva koje se održava od 23. rujna do 28. rujna u Alassio, Italija. Reprezentativci u disciplini par klasično zaustavljeni su 1/4 finala od reprezentacije Čilea.

Hrvatska juniorska reprezentacija U-18 pod vodstvom izbornika Čede Vukelića osvojila je dvije brončane medalje: Lovro Šipek („Sv.Jakov-Jadranovo") i Filip Matijašić („Pazin") u štafetnom izbijanju, te Leon Petz („Vargon Rijeka") u preciznom izbijanju.

Hrvatska mlađe seniorska reprezentacija U-23 okitila se s dva zlata, a boćar „Sv.Jakova" iz Jadranova Karlo Šaban nastupio je u obje discipline. U disciplini par klasično nastupio je s Marinom Ćubelom („Noventa",Italija), te su u finalu bili uvjerljivo bolji od Slovenije i pobijedili rezultatom 13:2. U štafetnom izbijanju Karlo je nastupio s Lukom Gašparom („Zrinjevac"), i u finalnoj seriji njih dvojica pogodili su 51 boću od 58 izbačaja, te osvojili drugu zlatnu medalju za Hrvatsku. Luka Gašpar nastupio je i u preciznom izbijanju međutim ostao je bez medalje. U-23 reprezentaciju predvodio je izbornik Ante Tonči Jurjević.

Hrvatskim reprezentacijama u Alassiu će se pridružiti i mlađi senior Mateo Načinović („Pontese",Italija) i junior Filip Klarić („Sv. Jakov-Jadranovo").


PAR KLASIČNO U18 I U23 - snimka finala 
ŠTAFETNO IZBIJANJE U23 - snimka finala