Međunarodni boćarski juniorski turnir Alpe – Jadran 2019

Međunarodni boćarski juniorski turnir Alpe – Jadran 2019

U organizaciji Istarskog boćarskog saveza i suorganizaciji Boćarskog kluba Istra Poreč u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože će se predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja odigrati drugi međunarodni ekipni juniorski Alpe - Jadran turnir.

Riječ je o natjecanju koji su zajedničkom suradnjom ustanovili hrvatski i slovenski boćarski savez, boćarski savezi talijanskih regija Furlanija - Venecija - Julijska krajina (FVG) i Veneto, te Istarski boćarski savez, a na kojem se natječu reprezentacije i selekcije navedenih saveza.

Turnir se igra po sustavu "svako sa svakim", a nakon jutarnjeg ždrijeba natjecanje u subotu počinje u 9 sati susretima 1. kola koji će potrajati do 14.30 sati, dok se istoga dana poslijepodne, u vremenu od 16 do 20.30 sat igraju susreti 2. kola. U nedjelju će se pak od 8.30 do 14 sati odigrati susreti 3. kola. Svaki susret započinje sa po jednom igrom disciplina pojedinačno klasično i trojke, a nastavlja se sa dva brzinska izbijanja na tri pozicije, zatim po jednim preciznim i štafetnim izbijanjem, te završava sa po jednom igrom bližanja i izbijanja u krug i parova.

Svečano otvorenje turnira predviđeno je u subotu u 11 sati, a podjela nagrada u nedjelju u 14 sati.

U sastavima ekipa biti će i igrači koji su već nastupili na svjetskim i europskim prvenstvima, pa će tako Hrvatsku predvoditi Filip Matijašić iz Pazina, jedan od aktualnih juniorskih svjetskih viceprvaka u parovima, dok će u sastavu Slovenije nastupiti i Gašper Povh koji sa juniorskih SP ima osvojenu po jednu srebrnu i brončanu medalju u krugovima, a sa juniorskih EP dva brončana odličja, u brzinskom izbijanju i štafeti. Zanimljivo je da će u slovenskoj i hrvatskoj reprezentaciji nastupiti i po jedna juniorka, Nelly Škoberne i Ria Vojković.

 

Iz BS PGŽ-e za juniorsku reprezentaciju Hrvatske zaigrati će: Leon Petz (Vargon), Filip Klarić (Drivenik) i Lovro Šipek (Sv.Jakov-Jadranovo), te izbornik Čedo Vukelić i njegov pomoćnik Vjekoslav Matetić.

 

Sastavi ekipa:

 

SLOVENIJA:

Nelly Škoberne

Gašper Povh

Jaka Štremfel

Jan Guštin

Luka Močnik

Luka Blaževič

Anton Kosar, izbornik

 

FVG I VENETO:

Mattia Aliprandi

Cristian Iurilli

Tommaso Pivato

Gregorio Marchesin

Fabio Di Lenardo

Luca Miani

 

HRVATSKA:

Luka Jozipović (Biston Brela, Baška Voda)

Ria Vojković (Komiža)

Filip Matijašić (Pazin)

Lovro Šipek (Sveti Jakov, Jadranovo)

Leon Petz (Vargon, Rijeka)

Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska)

Čedo Vukelić, izbornik

Vjekoslav Matetić, pomoćnik

 

ISTARSKA ŽUPANIJA:

Đordano Ferenac (Istra Poreč)

Karlo Pavletić (Roč)

Samuel Majcan (Vrh)

Marko Radešić (Istra Poreč)

Ivan Načinović (Labin)

Martin Štihović (Lindar)

Marin Cetina (Orbanići)

Valter Ivančić, izbornik

Goran Krota, pomoćnik

 

Prvi turnir održan je prošle godine u talijanskom Milju (Muggia), nedaleko Trsta, na kojem je prvi pobjednik postala zajednička selekcija FVG i Veneto, ispred drugoplasirane Slovenije, trećeplasirane Hrvatske i četvrte selekcije Istarske županije.

 

Izvor: Istarski boćarski savez