Mateo Načinović i Carrolina Bajrić prvi do medalje

Mateo Načinović i Carrolina Bajrić prvi do medalje

Kao i prvi dan, najprije su na teren u jutarnjem terminu izašli igrači i igračice koji igraju parove. Kod juniora, Filip Matijašić i Luka Gašpar su poraženi od reprezentativaca Tunisa 5:13. Sutra će kroz repasaž tražiti prolazak skupine, a protivnici su im reprezentativci Maroka.

U ženskoj konkurenciji, Nives Jelovica i Tanja Grubiša su u trećem kolu u skupini imale za protivnice Slovenke Anu Pevec (ex Vorih) i Lauru Škoberne. Odlično odigrana utakmica i izborena pobjeda od 13:3. Ovom pobjedom Nives i Tanja izborile su plasman u četvrtfinale.

 

Polufinalnu trku u mješovitoj štafeti Mateo Načinović i Carrolina Bajrić izbijali su protiv reprezentacije Francuske za koji izbijaju Alexandre Chirat i Barbara Barthet. Francuzi su se pokazali uspješnijim i pobijedili rezultatom 48/57 : 43/56. Ovim porazom su Mateo i Carrolina donijeli prvu brončanu medalju sa ovog svjetskog prvenstva našoj reprezentaciji, s obzirom da se ne igraju susreti za treće mjesto. Carrolini Bajrić, igračici BK ŠB Čavle, je ovo prva medalja sa svjetskog prvenstva. U finalnom obračunu, upravo Francuzi su bili bolji od Erika Čeha i Nine Volčine iz Slovenije rezultatom 52:40. Tih 52 pogotka je novi svjetski rekord u ovoj disciplini.

 

U disciplini pojedinačno klasično, Karlo Šaban dokazuje da je u izvanrednoj formi. Igrač BK Sv. Jakova, nakon šta je jučer pobjedio Slovenca Sodeca, drugo kolo mu je donijelo još jednog jakog protivnika. Ovaj put je sa suprotne strane stajao Francuz, a Karlo je bio uspješniji i od njega sa 13:6. Prvo mjesto u skupini potvrdio je i trećom pobjedom, protiv Crnogorca rezultatom 12:11. Teže od očekivanog, s obzirom da je Crnogorac imao vodstvo od 9:4 i 11:10 na ulasku u zadnju butadu. Ovom pobjedom Karlo je izborio plasman u četvrtfinale.

U ženskoj konkurenciji, Nives Jelovica je najprije izgubila od aktualne europske prvakinje Polone Zule rezultatom 10:12. U trećem kolu je sa 13:6 pobjedila Rojas iz Perua. U repasažu skupine sutra mora pobjediti reprezentativku Čilea za prolazak grupe.      


Nakon toga je red došao i na „krugaše", u kojem su naši igrači ostvarili odlične rezultate. Carrolina Bajrić je u drugom kolu pobjedila predstavnicu domaćina, Kineskinju Liu sa glatkih 24:13. Predvečer je Carrolina potvrdila odličnu formu pobjedivši Čileanku sa 21:14.

U kategoriji do 18 godine, Luka Gašpar je također bio uvjerljiv protiv Tunižanina sa 25:21. U drugom današnjem dvoboju je Luka bio uspješniji od Argentinca rezultatom 22:21. Carrolina i Luka su tim pobjedama izborili plasman među osam najboljih „krugaša" svijeta.


Iako je igrač Vargona, Antonio Prlaguzić jučer pogodio jako dobih 17 punata u preciznom izbijanju, zauzeo je četvrtu poziciju nakon prve serije. Danas je bio još uspješniji sa 19 punata. Zbroj dviju serija je 36 punata, no to nije bilo dovoljno za plasman u polufinalnu seriju. Ukupno je Antonio zauzeo 5. mjesto.

Također u preciznom izbijanju, naša najuspješnija reprezentativka Nives Jelovica, nije uspjela bitno popraviti rezultat iz prve serije. Danas je ostvarila 12 punata, što je na kraju bilo dovoljno za zauzimanje 8. mjesta u ukupnom poretku. Tako da su i Antonio i Nives završili sa nastupom u preciznom izbijanju.

 

 


Odraden je i treci dan na svjetskom prvenstvu u Kini. Danasnji dan su otvorili juniori Filip Matijasic i Luka Gaspar pobjedom protiv reprezentacije Maroka. Tom pobjedom izborili su cetvrtfinale protiv Slovenije za koju igraju Povh i Sodec.

Zenski par Nives Jelovica i Tanja Grubisa saznale su sutrasnje protivnice u cetvrtfinalu. Na putu do medalje stajat ce im reprezentativke Australije.

 

Zapocelo je natjecanje u brzinskom izbijanju. Nas reprezentativac do 23 godine Marin Cubela je u danasnjoj seriji dosao do 41 pogotka te zauzeo drugu poziciju. 

Reprezentaciju seniorki predstavlja Carrolina Bajric. Prvu seriju joj se semafor zaustavio na 31/41 pogotka. To je bilo dovoljno za 6 poziciju. Druge kvalifikacijske serije se izbijaju sutra. Zbrajanjem dviju serija, biti ce poznati polufinalni parovi.

 

Isto tako se je danas krenulo i sa stafetnim izbijanjem. Marin Cubela i Mateo Nacinovic su danas odradili odlican posao. Prvu seriju su imali najbolji rezultat sa 52 pogotka, drugu jos jedan vise. Ukupno najbolji zbroj za prvu poziciju. U polufinalu su im protivnici Francuzi.

Danas su krenule s natjecanjem i Komizanke Rozmarija Karuza i Ria Vojkovic. U prvoj seriji pogodenih 32/55, a u drugoj 29/53. Nedovoljno za polufinalnu seriju. U ukupnom poretku su Ria i Rozi zauzele 7. mjesto.

 

Nives Jelovica je morala u repasaz discipline pojedinacnog. Nives je pobjedom od 13:2 prosla skupinu. Zdrijeb cetvrtfinala joj je donio najtezu prepreku, talijanku Caterinu Venturini. Caterina je aktualna prvakinja svijeta u ovoj disciplini, dok je Nives tu titulu osvajala 2012 i 2014 godine.

 

I ostali natjecatelji su saznali sutrasnje protivnike u cetvrtfinalu. Luku Gaspara u krugu ceka Alzirac, Karla Sabana u pojedinacnom Tunizanin. Carrolina Bajric isto ima tesku prepreko. Zdrijeb je htio da mora pobjediti Slovenku Saru Jencic ako zeli do medalje.