Mateo Načinović i Carrolina Bajrić najbolji

Mateo Načinović i Carrolina Bajrić najbolji

 
 
Boćarski savez Primorsko - goranske županije na prigodnoj je svečanosti u sklopu Skupštine podijelio priznanja najboljim boćarima i boćaricama u 2017. godini. 
 
Svečanosti koja se održala u Domu na Čavlima su između ostalih prisustvovali Valerij Jurešić, županijski pročelnik za sport, kulturu i tehničku kulturu, predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ Darko Ivošević, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i načelnik Općine Punat Marinko Žic.
 
Za glazbeni dio pobrinula se klapa Intriga. 
 
- Čast mi vas je pozdraviti u ime župana Komadine i svoje osobno i želim čestitati svim nagrađenima. Boćanje je u našoj županiji puno više od sporta. To su događanja na kojima se ljudi, druže igraju i stvaraju sportske rezultate te nastavljaju dugogodišnju tradiciju. Boćarski savez je jedan od najbrojnijih u našoj Zajednici sportova i nositelj kvalitete boćanja ne samo u regiji, već na razini Hrvatske, rekao je pročelnik Jurešić. 
 
Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić pokazala je izuzetno zadovoljstvo uspjesima boćarica Čavle Škole boćanja. 
 
- Srce mi je veliko kao kuća zbog uspjeha naših boćarica. Dečki slijedite primjer cura, poručila je načelnica koja je spremno stala uz Čavle Školu boćanja u kandidaturi za domaćinstvo Kupa europskih prvakinja koje će se iduće četiri godine održavati u Boćarskom domu Hrastenica. 

Mateo Načinović (Vargon) i Carrolina Bajrić (Čavle Škola boćanja) najbolji su u seniorskoj, ali i u juniorskoj konkurenciji. 

Načinović je hrvatski juniorski reprezentativac koji je na netom završenom prvom Europskom prvenstvu u francuskom Saint Vulbasu osvojio dvije brončane medalje u brzinskom i štafetnom izbijanju u paru sa Vedranom Glavićem. Načinović je u Vargon došao iz istarskog Čepića, točnije iz Boćarskog kluba Učka gdje je na dvojnu registraciju igrao i dvije godine za Boćarski klub Labin. U Vargonu je pet godina, a igrao je na dvojnu registraciju i za Mario Gennari. Dosad je u svojoj karijeri osvojio 16 titula – jednom kadetsku, 11 juniorskih, dvije seniorske i dvije ekipne seniorske. Uz dvije europske bronce ima i tri bronce sa juniorskog svjetskog prvenstva, a 2015. godine je proglašen najvećom nadom hrvatskog sporta u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora. U prošloj je godini ponio titulu prvaka Hrvatske u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično, dva puta je bio prvak u juniorskoj kategoriji, a srušio je i juniorski rekord u brzinskom izbijanju. 
 
Carrolina Bajrić osvojila je dva naslova u seniorskoj te tri u juniorskoj konkurenciji, a tome je dodala i broncu sa Europskog prvenstva. Bajrić je nedavno primila i priznanje Zajednice sportova Primorsko-goranske županije za izvanredne sportske rezultate. Rezultatski uspon krenuo je još tamo 2014. godine, a Carrolina Bajrić je dosad uspjela skupiti 15 tak titula na državnoj razini uz još brojna odličja drugačijeg sjaja i pobjede na međunarodnim turnirima. Dva je puta rušila državni rekord u štafeti sa sestrom Virginiom, a više je puta proglašena i najboljom igračicom. Prošle godine Hrvatski boćarski savez proglasio ju je najboljom juniorkom. 
 
Nagrade za najbolje momčadi dobili su Mario Gennari, pobjednik Kupe Europe C2 te Marinići koji su prošle godine osvojili Kup Hrvatske. Trener Marinića Stevan Uzelac ponio je titulu najboljeg trenera, dok su boćarice Čavle Škole boćanja najbolja ženska senorska ekipa sa osvojenom titulom viceprvakinja Hrvatske. 
 
Najbolja juniorska ekipa je Vargon, pobjednik prošlogodišnje juniorske lige čiji su članovi osvojili dva juniorska i jedno kadetsko zlato na prvenstvima Hrvatske. 

Lovro Šipek (Sv. Jakov Jadranovo) ponio je titulu najboljeg kadeta. Šipek je dvostruki prvak Hrvatske i najbolji igrač kadetskog prvenstva. 

Priznaja za iznimne sportske rezultate dobili su: Virginia Bajrić (Čavle Škola boćanja), Ira Nimčević (Čavle Škola boćanja), Dario Juričić (Vargon i Mario Gennari), Luka Peričić (Gornji Kraj), Matija Valenčić (Lovran i Škalnica), Željko Jerčinović (Sv. Jakov i Drivenik), Karlo Vukelić (Vargon), Fran Jakominić (Trstena i VArgon) te Luka Wagner (Boćarski klub za osobe sa invaliditetom Pulac). 

Posthumno priznanje za veliki doprinos razvoju boćanja dobio je Vlado Obrić koji je 30 godina nosio dres Rikarda Benčića, odnosno Vargona te bivši reprezentativac i član ekipe koja je na Svjetskom prvenstvu u četvorkama 1978. godine u Maconu osvojila prvu medalju za Jugoslaviju u tom rangu natjecanja. Nagradu je primio sin Mišel Obrić. 
 
Načelnik Općine Punat Marinko Žic i načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić primili su posebna priznanja za izgradnju boćarske infrastrukture i veliki dorpinos u razvoju boćanja. 
 
Općina Punat uložila je nešto manje od 212 tisuća kuna u dva nova joga na kojima igra muški boćarski klub Punat koji je svojedobno igrao u Drugoj jugoslavenskoj ligi, a danas se natječe u Općinskoj ligi.  

Općina Čavle dugi niz godina razvija boćanje i boćarsku infrastrukturu, a na svom području ima i jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva BK Čavle Škola boćanja. 
 

Godisnjak BS PGZ 2017.pdf
 
Nakon svečane dodjele priznanja dobili smo slijedeću poruku:
 

Poštovani,

 

upravo smo primili informaciju da je priznanje za svoje uspjehe u 2017. godini od Vas dobio i naš Luka Wagner. Kako je za nas to bilo prekrasno iznenađenje želimo Vam se zahvaliti na dodijeljenom priznanju.

Posebno nam je bila čast prisustvovati dodjeli priznanja za sve boćare jer ovom prigodom  pomaknute su granice tolerancije, uvažavanja i  inkluzije kao primjer da sport nema granica i barijera te da ujedinjuje sve sportaše. 

 

Čestitke dobitnicima priznanja. Puno uspjeha i pobjeda svim boćarima i klubovima u novoj sezoni 2018. sa željom da ovakvih lijepih trenutaka bude još više. 

 

Lijep pozdrav,

 

S poštovanjem,

 

BKOSI"Pulac"

 

Nikola Uzelac, predsjednik

 
 
Dragi sportski prijatelji,
 
Zahvaljujemo se na čestitkama.
I mi Vama želimo još puno sportskih i svih drugih uspjeha i nadamo se još prisnijoj i plodonosnijoj suradnji sa Vama.
Još jednom čestitamo Luki i svima onima koji su to svojim uspjesima i zaslužili.
 
Upravni odbor BS PGŽ
Predsjednik