Marta Marčelja prvakinja županije u kraljevskoj disciplini

Marta Marčelja prvakinja županije u kraljevskoj disciplini

U nedjelju 18.11.2018. odigrano je zadnje ovogodišnje županijsko prvenstvo u svim kategorijama. Riječ je o pojedinačnom klasičnom za seniorke. Natjecanje se odvijalo u BC Podvežica, a sudjelovalo je čak 21 boćarica iz 6 klubova.
Igračice su bile raspoređene u 8 skupina. U samom razigravanju po skupinama nije bilo nikakvih iznenađenja, pa su sve favoritkinje izborile plasman među 16 najboljih.
Uslijedile su dvije knock-out faze, da bi se došlo u dvoboje za raspodjelu medalja. U šesnaestini finala viđena je odlična partija između mlade Dore Fućak i Nikol Marelje-Bošnjak,obje BK Čavle-škola boćanja. Neizvjestan dvoboj do samog kraja pripao je D.Fućak, tijesnom pobjedom od 10-9. Ne toliko kvalitetan ali zanimljiv dvoboj pružile su nam Dorotea Maršanić BK Čavle-škola boćanja i Dolores Vlaše-BK Kastav. D.Vlaše je kod vodstva od 12-11 imala priliku završiti dvoboj, no tri promašene boće za pobjedu odvele su dvoboj u zadnje bacanje s rezultatom 12-12. D.Vlaše se nije oporavila od neiskorištene šanse, te je morala čestitati mladoj boćarici D.Maršanić na pobjedi.
U četvrtfinalnim susretima vrijedi spomenuti dvoboj između reprezentativke Carroline Bajrić i najbolje igračice ŽBK Marinići Marte Marčelje. Brzo vodstvo Carroline od 6:0 nije upućivalo na to da će Marta doći do pobjede. Odlična igra Marte odvela ju je u vodstvo od 12:6. Carrolina uspijeva brojati punte u sljedeća dva bacanja, te smanjuje vodstvo Marte na 11:12, ali dalje od toga nije išlo.
Uz Martu, plasman u polufinale izborile su Renata Ogrizek - ŽBK Škrljevo, te dvije igračice našeg najboljeg ženskog kluba Čavle-škola boćanja - Dorotea Maršanić i Besarta Cocaj. M.Marčelja je bez težih problema izborila finale pobjedom od 13:3 protiv R. Ogrizek. U drugom polufinalu je bilo više neizvjesnosti, a pobjedu bilježi D.Maršanić sa 10-7 protiv klupske suigračice B.Cocaj.
Finalni dvoboj ponudio je još jedan preokret u režiji M.Marčelje. D.Maršanić ovaj put vodstvo od 9:2, 23 min do kraja nije bilo dovoljno da naslovu prvakinje županije u krugu, doda i i ovaj u pojedinačnom. Tako je pobjednički pehar zasluženo otišao u ruke Marte Marčelje iz ŽBK Marinići.
Treće mjesto pripalo je igračici ŽBK Škrljevo - Renati Ogrizek, koja je pobijedila Besartu Cocaj - Čavle-šb. S obzirom da su pobjedničke pehare podizale Carrolina Bajrić i Nikol Marelja-Bošnjak Čavle-šb u paru, Maja Stipančić ŽBK Drenova u preciznom, Dorotea Maršanić Čavle-šb u krugu i sada Marta Marčelja u pojedinačnom, dovoljno pokazuje koliko su ovogodišnja županijska prvenstva bila neizvjesna i podjednaka.
Županija PG ima pravo na  6 mjesta na prvenstvu Hrvatske u pojedinačnom, a plasman su ostvarile već spomenute Maršanić,Marčelja, Ogrizek i Cocaj, te petoplasirana Carrolina Bajrić i šesto plasirana Ana Prgin Šnobl ŽBK Marinići. Kako su Renata i Ana najavile da neće putovati na Komižu, najvjerojatnije će njihova mjesta popuniti D.Fućak i N.Marelja-Bošnjak.
Natjecanje su sudili nacionalni suci Slobodan Marelja-Bošnjak i Davor Jelovica.
 
REZULTATI - PRVENSTVO ŽUPANIJE Seniorke - pojedinacno 2018
 
Senirokama su preostala za odigrati državna prvenstva u još dvije discipline. Riječ je o pojedinačnom klasičnom, koje je na rasporedu ove subote 24.11.2018 dok će se u nedjelju 25.11.2018 odigrati PH u brzinskom izbijanju. Domaćinstvo ova dva natjecanja preuzela je ŽBK Komiža.
 
U petak 23.11.2018 ekipa BK Čavle-škola boćanja odigrati će zaostali susret 1.kola na Komiži protiv istoimenog domaćina.